Pirkanmaalla toimii päivystysnumero 116 117. Soita päivystysapuun kun mietit, pitääkö lähteä päivystykseen. - Pirkanmaa - Aamulehti

Tiedätkö, mikä on numero 116 117? Soita siihen, kun mietit, pitääkö lähteä päivystykseen

Pirkanmaalla on toiminut vajaan vuoden ajan päivystysnumero, joka palvelee kaikkina vuorokaudenaikoina ja vuoden jokaisena päivänä.

Päivystysnumero 116 117:stä voit kysyä, onko vaivasi sellainen, että pitää lähteä päivystykseen. Puhelimeen vastaava sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen, ohjaa oikeaan hoitopaikkaan ja antaa neuvoja ja ohjeita. Ensiapu Acutan pääovi kuvattiin toukokuussa.

18.11. 7:06

Aamulehti

Tiedätkö, mihin numeroon soitat, kun mietit, pitääkö lähteä päivystykseen?

Pirkanmaalla on toiminut vuoden alusta lähtien päivystysnumero 116 117, joka palvelee kaikkina vuorokaudenaikoina ja vuoden jokaisena päivänä. Siihen voivat soittaa Pirkanmaalla asuvat ihmiset asuinkunnastaan riippumatta, kun oma terveysasema on kiinni.

Päivystysapuun kannattaa soittaa, kun miettii, onko tarvis lähteä päivystykseen. Puhelimeen vastaava sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen, ohjaa oikeaan hoitopaikkaan ja antaa neuvoja ja ohjeita.

Niitä, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta, päivystysapu palvelee joko tekstiviestillä tai chatissa.

Täältä saat apua terveyshuolissa

Hätänumero 112: Soita tähän kiireellisessä hätätilanteessa.

Oman kunnan terveysasema ja sen kiirevastaanotto tai päivystys: Auttaa aukioloaikoinaan. Aina ensisijainen hoitopaikka paitsi hätätilanteessa.

Päivystysapu: Palvelee numerossa 116 117 ympäri vuorokauden. Sinne voi soittaa, kun oma terveysasema on kiinni ja pohtii, pitääkö lähteä päivystykseen.

Päivystys Acuta: Hoitaa äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita, joiden tutkimusta tai hoitoa ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan arkipäivään. Numero 116 117.

Tampereen kaupunki: Terveyspalvelujen neuvonta antaa nyt kiireetöntä ja yleistä terveysneuvontaa numerossa 03 5657 0023.

Omaolo: Kansallinen digipalvelu, joka tarjoaa muun muassa oirearvioita ja omahoito-ohjeita eri vaivoihin ja sairauksiin, mahdollisuuden lähettää yhteydenottopyynnön terveydenhuollon ammattilaiselle sekä sähköisiä terveystarkastuksia ja hyvinvointitarkastuksia. Palvelutarjonta vaihtelee kunnittain.

Terveyskylä ja Päivystystalo: Terveydenhuollon ammattilaisten tuottama julkinen verkkopalvelu, joka tarjoaa terveydenhuollon palveluja maksutta.

Omakanta: Sisältää muun muassa saatuun hoitoon liittyvät kirjaukset sekä laboratorio- ja röntgentulokset. Palvelun kautta voi lähettää pyynnön reseptin uusimisesta.

Sama numero eri puolilla Suomea

Päivystysapu on sosiaali- ja terveysministeriön linjaama palvelu. Sama päivystysavun numero palvelee eri puolilla Suomea. Puhelu ohjautuu soittajan sijainnin mukaan oikean sairaanhoitopiirin päivystysnumeroon.

Päivystysapua ei pidä sekoittaa hätänumeroon 112. Hätänumeroon soitetaan aina silloin, kun on hätätilanne.

Oma terveysasema on edelleen ensisijainen hoitopaikka sen aukioloaikoina. Sinne otetaan yhteyttä joko soittamalla tai terveysaseman sähköisten palvelujen kautta.

Tampereen kaupungin oma terveyspalvelujen neuvonta numerossa 03 5657 0023 antaa kiireetöntä ja yleistä terveysneuvontaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut