Sarankulman liittymän lähellä sattui tiistaiyönä hirvikolari – ”Kyllä näitä eläimiä tässä liikkuu” - Pirkanmaa - Aamulehti

Sarankulman liittymän lähellä sattui tiistaiyönä hirvikolari – ”Kyllä näitä eläimiä tässä liikkuu”

Hirvieläinkolarit Tampereen ohitusteillä eivät ole harvinaisia.

16.11. 7:03

Aamulehti

Tampereen läntisellä kehätiellä lähellä Sarankulman liittymää sattui tiistain vastaisena yönä hirvikolari.

Auto oli tulossa ennen puoltayötä Nokian suunnasta, kun se törmäsi hirveen alamäessä Linnakorven ja Sarankulman liittymien välissä Pirkkalassa.

”Hirvi menehtyi onnettomuudessa. Autossa oli ainakin yksi ihminen ja hän oli ensihoidon tarkastettavana”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo.

Lue lisää: Riistakolarien riski on nyt korkeimmillaan – Näin Pirkanmaalla kolaroitiin eläinten kanssa viime vuonna: Katso oman kuntasi tilanne

Onnettomuuspaikan siivoustyöt aiheuttivat jonkin aikaa haittaa liikenteelle.

”Hirvieläinkolareita on sattunut nyt jonkun verran tässä syksyn aikana Tampereen ohitusteillä. Eivät nämä mitenkään harvinaisia ole.”

Palomestari Hiltunen kertoo, että sekä hirvi- että peurakolareita tapahtuu muun muassa Nokialle menevillä moottoriteillä ja Pirkkalan ohitustiellä.

”Kyllä näitä eläimiä tässä liikkuu ja näkyväisyys on nyt aika heikko, koska on niin mustaa ja märkää. Tilanne tulee autoilijalle nopeasti, kun eläin hyppää tielle, kuten näytti tässäkin kolarissa käyneen. Ajonopeudet tuollaisella tieosuudella ovat suhteellisen reippaita.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut