Himoksella avattiin jo ensilumenlatu, milloin Pirkanmaalla pääsee hiihtämään? Tämä on tilanne Tampereen Kaupissa ja Lempäälän Hakkarissa - Pirkanmaa - Aamulehti

Himoksella avattiin jo ensilumenlatu, milloin Pirkanmaalla pääsee hiihtämään? Tämä on tilanne Tampereen Kaupissa ja Lempäälän Hakkarissa

Tampereen Kaupissa ei hiihdetä vielä ainakaan ensi viikolla. Lempäälään luvataan kilometrin verran latua marraskuun loppuun mennessä.

Jämsässä ensimmäiset pääsivät jo hiihtämään. Lauantaina mennen talven lumilla hiihteli innokkaita ulkoilijoita.

14.11. 13:53

Aamulehti

Maa on paljas marraskuussa, mutta monen hiihtojalkaa saattaa jo vipattaa. Lumettomaan alkutalveen varaudutaan monessa kunnassa säilömällä edellistalven lunta niin, että se voidaan levittää latupohjalle sopivalla hetkellä.

Valkeakoskella tykkilunta aletaan levittää maanantaina 15. marraskuuta, ja sitä seuraavalla viikolla latu on tarkoitus avata. Jämsässä ensimmäiset pääsivät hiihtämään reilun kilometrin mittaisella ladulla jo viikonloppuna.

Lue lisää: Valkeakosken ensilumenlatu avataan ensi viikon jälkeen – Tykkilunta aletaan levittää maanantaina: ”Pienellä riskillä aloitetaan”

Tampereen Kauppiin on aiempina vuosina tykitetty latua. Sen suunnittelemisessa mennään sään ja sääennusteen mukaan, kertoo ulkoliikunnan olosuhteista vastaava liikuntapäällikkö Mikko Heinonen.

Hän vastaa tekstiviestitse, että ainakaan tulevalla viikolla latua ei aleta tehdä.

”Loppuviikosta katsotaan, miten tämänhetkinen ennuste on pitänyt paikkansa ennustettujen pakkasten osalta.”

Lempäälässä loppukuusta

Lempäälässä lumen levitystä odotellaan vielä. Laitteisto on kuitenkin valmiudessa ja säätiedotteita seurataan koko ajan, kertoo Lempäälän liikuntapäällikkö Sari Juuti. Ensin odotetaan, että maa jäätyy, jotta siitä hohkaava lämpö ei sulata lunta.

Levitys aloitetaan Juutin mukaan sitten, kun ensin on ollut muutaman päivän verran pakkasta. Kun latu on tehty, se ei ole hänen mukaansa enää niin herkkä sään vaihtelulle.

Loppukuusta päästään jo hiihtämään, Juuti lupaa. Tänä vuonna Hakkariin aiotaan tehdä noin kilometrin mittainen tykkilumilatu. Viime vuonna latu oli lyhyt, vain noin 600 metriä, mutta viime talvena lunta saatiin hyvin säilöön.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut