Orivesi sai rahoituksen retkeilymatkailun digitaaliseen kehittämiseen - Pirkanmaa - Aamulehti

Orivesi sai rahoituksen retkeilymatkailun digitaaliseen kehittämiseen – tavoitteena tarjota laadukkaita elämyksiä ja pidentää viipymistä matkailualueilla

Hankkeen tarkoituksena on kehittää Oriveden seudun retkeilymatkailun digitaalisia palveluita.

Pukalan virkistysalue on yksi Oriveden luontokohteista. Aamulehti kuvasi Pukalassa 2014.

11.11. 6:15

Aamulehti

Oriveden kaupunki on käynnistämässä hanketta, jonka tarkoituksena on kehittää Oriveden seudun retkeilymatkailun digitaalisia palveluita.

Maakuntahallitus myönsi Oriveden kaupungille Retkeilymatkailun digitaaliset palvelukonseptit -hankeen toteuttamiseen 62 898 euroa. Oriveden kaupunginhallituksen hyväksymä hankkeen omarahoitus on 15 724 euroa.

Hanke käynnistyy keväällä 2022 ja siihen palkataan määräaikainen hankekoordinaattori.

Vuoden 2023 kesäkuun loppuun kestävän hankkeen tarkoitus on vauhdittaa reitistöihin perustuvaa retkeilymatkailua. Hankkeessa kokeillaan ja testataan uudenlaisia retkeilymatkailun palveluita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi 360-videot.

Hankkeessa tuotteistetaan olemassa olevat retkeilyreitit digitaalisesti ja markkinoida niitä oikein. Tavoitteena on tarjota matkailijoille laadukkaita elämyksiä ja pidentää heidän viipymistään matkailualueilla.

”Luonto on vahvasti läsnä Orivedellä joka oven ja ikkunan takana. Haluamme parantaa luontokohteidemme tunnettuutta koko Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Haluamme myös tuoda digitaalisuuden vahvemmin osaksi retkielämystä”, kertoo Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen tiedotteessa.

Hankerahoituksessa on kyse Pirkanmaan Alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon tarkoitettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määräraha. Hanke tukee Pirkanmaan selviytymissuunnitelman sekä maakuntaohjelman toteutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut