Arkkitehti Juha Ryösä suunnittelee Taysiin seuraavan 10 vuoden aikana nousevia uudisrakennuksia - Pirkanmaa - Aamulehti

Arkkitehti Juha Ryösä tienasi 500 000 euroa ja sai ”elämänpalkinnon uurastuksesta”– Sastamalassa asuvan miehen kädenjälki näkyy keskeisillä paikoilla Tampereella

Monet näyttävät rakennukset Tampereella ovat arkkitehti Juha Ryösän suunnittelemia. Seuraavaksi hänellä on edessä iso hanke Taysin uudisrakennusten parissa. Viime vuoden keväällä hän myi osuutensa Aihio Arkkitehdeistä jäädäkseen eläkkeelle. Hän sanoo tehneensä antoisan, mutta stressaavan uran.

Arkkitehti Juha Ryösä kuuluu Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelman suunnitteluryhmään. Hän ei kannata sairaalan vanhan päärakennuksen eli suojellun, korkean B-rakennuksen säilyttämistä. ”Sairaalan toiminta on tärkeämpää kuin juuttuminen vuosikymmenten takaiseen. Kun B-rakennus on tehty, se on sijainnut väljästi luonnon keskellä ja hallinnut maisemaa. Nyt tilanne on toinen. Alue on rakennettu täyteen”, Ryösä sanoo kotimaisemissaan Sastamalassa.

11.11. 6:00

Aamulehti

Arkkitehti Juha Ryösä on suunnitellut monet kohteet Tampereella: muun muassa Tampereen Keskustorin uudistuksen, Tallipihaa vastapäätä olevan Finlaysonin Charlotta-asuinkerrostalon, Aitolahden kirkon, Kalevan uuden liikekeskuksen Kalen, Kalevanrinteen keltaiset kerrostalot.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut