Talvi yllätti autoilijat: kuusi kolaria puoleen tuntiin - Pirkanmaa - Aamulehti

Talvi yllätti autoilijat: Kuusi kolaria puoleen tuntiin, koko iltapäivän aikana 13 – ”Peltiä meni ruttuun”

Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta monella kolaripaikalla ensihoito kävi tarkistamassa tilanteen.

Kun on liukasta tai kolhuja, on usein myös jonoja. Tampereen Valtatiellä Hämeenpuiston kohdalla syntyi ruuhkia tiistaina. Kuva otettu noin kello 16.30.

9.11. 16:15 | Päivitetty 9.11. 19:47

Aamulehti

Lumi sai liikenteen pienimuotoiseen kaaokseen tiistaina iltapäivällä.

Pelastuslaitos sai kello 15.30 jälkeen Pirkanmaalta puolen tunnin sisään ainakin kuusi hyvin samankaltaista peräänajoa. Yhteensä onnettomuuksia kirjattiin kello 15.20–17.45 13 kappaletta, kertoo tilanne- ja johtokeskuksen palomestari Jari Hiltunen.

”Muun muassa Mäntäntiellä Orivedellä, sitten on tuolla Teiskon suunnalla Kaitavedentiellä Eerolan suoralla, Lahdenperänkadulla ja Lempolantiellä Kangasalla...”, Hiltunen luettelee.

”Ensiliukkaat ja lumet tulivat. Kaikki ovat hyvin samantyyppisiä”, Hiltunen summaa.

Hiltunen sanoo, että isompia henkilövahinkoja ei kolareissa syntynyt, vaan kyseessä on pitkälti liukkaudesta johtuvia peltikolareita ja ihmisten saamia pieniä kolhuja. Ensihoito kävi monella onnettomuuspaikalla tarkistamassa tilanteen.

Nopeudet olivat onnettomuuksissa suhteellisen hiljaisia. ”Mutta kyllä se kuudestakympistäkin kolahtaa aika hyvin. Peltiä meni ruttuun.”

Pelti on kolissut ympäri Pirkanmaata tiistaina. Kuva Lahdenperänkadulta Tampereelta.

Syynä sää

Onnettomuuksien syynä oli sää, joka oli pitkin Pirkanmaata luminen tai jäinen.

”Onnettomuudet ovat levällään ympäriinsä. Yksiköt ovat vielä hyvin riittäneet niihin. Aikaa vie lähinnä liikenteen ohjaaminen, ihmisten kunnon tarkistaminen ja ajoneuvojen siirtäminen”, Hiltunen kertoi iltapäivällä.

Myös liikenteen hidastumista ja jonoutumista oli havaittavissa neljän jälkeen esimerkiksi Tampereen Valtatiellä.

Tampereen tieliikennekeskus ehti ennen pienimuotoisen kolarisuman syntyä varoitella liukkaudesta. Keskus kertoi, että ajokeli on huono ja tiet ovat paikoin liukkaita. Myös sillankannet saattavat olla tieliikennekeskuksen mukaan jäisiä.

Ilmatieteen laitos on antanut Pirkanmaalle varoituksen huonosta liikennesäästä. Ajokeli on huono lumisateen ja lauhtumisen vuoksi ja onnettomuusriski on kohonnut, laitos varoittaa. Varoitus on voimassa keskiyöhön asti.

Hiltusen mukaan onnettomuusrintamalla on kuitenkin hiljentynyt kuuden jälkeen.

Kaksi henkilöautoa ja rekka törmäsivät

Yksi isommista kolhuista oli Tampereen Kaitavedentiellä tapahtunut peräänajo, jossa rekka ajoi henkilöauton perään. Pelastuslaitos sai tiedon tieliikenneonnettomuudesta kello 15.37.

Peräänajon seurauksena myös toinen henkilöauto joutui onnettomuuteen. Rekka ja toinen henkilöautoista jäivät ajokuntoisiksi. Osallisina oli kolme henkilöä, ja heistä yksi loukkaantui lievästi.

Hiltunen muistuttaa ajonopeuksien ja etäisyyksien tarkkailusta talven lähestyessä. ”Ajonopeuksiin ja etäisyyksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Olla tarpeeksi etäällä toisista ja huomioida liukas keli hiljentämällä ajonopeuksia.”

Isoilla teillä kaistat ovat sulia. Pienet tiet taas voivat olla paikoin hyvin liukkaita. Tiellä 12 Alasjärven liittymässä oli lumista alkuillasta tiistaina. Kuva otettu kello 16.11.

Päivitys 9.11.2021 kello 19.46: Juttuun on päivitetty tilanne kello 19 jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut