Milloin Nokian Vihnusaseman päivystys on auki? Vihnusasema sulkeutuu jatkossa aiemmin - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian Vihnusaseman lääkäripäivystys suljetaan jatkossa aiemmin: ”Tähänkin asti kiireelliset asiat on hoidettu Acutassa silloin, kun Nokian kiirevastaanotto on suljettuna”

Kaupungin tiedotteessa neuvotaan, että kello 18:n jälkeen on hyvä soittaa päivystysavun numeroon 116 117 ennen Acutaan lähtöä.

Kiirevastaanotto menee ensi viikosta alkaen kiinni jo kello 18.

9.11. 7:08

Vihnusaseman kiirevastaanoton aukioloajat muuttuvat viikon päästä maanantaina 15. marraskuuta alkaen, tiedottaa Nokian kaupunki.

Jatkossa kiirevastaanotto on auki maanantaista perjantaihin kello 8–18 ja lauantaista sunnuntaihin sekä pyhinä kello 9–18. Vielä tällä hetkellä kiirevastaanotto on auki kello 20:een.

”Uusien aukioloaikojen myötä pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaita tehokkaammin kiirevastaanoton aukioloaikoina. Muutos ei vaaranna asiakkaan hoitoon pääsyä, sillä tähänkin asti kiireelliset asiat on hoidettu Acutassa silloin, kun Nokian kiirevastaanotto on suljettuna. Välitöntä hoitoa vaativat asiat, jotka eivät kuulu kiirevastaanotolla hoidettaviin asioihin, pystytään nyt ohjaamaan aiempaa nopeammin suoraan Acutaan”, vt. johtava ylilääkäri Saana Eskola kertoo tiedotteessa.

Kiirevastaanoton asiakasmäärät iltaisin ovat tähän asti olleet muihin aukioloaikoihin nähden pieniä. Henkilöstöä ei olla vähentämässä muutoksen myötä.

Virka-aikana eli arkisin kello 8–16 kiirevastaanotolla hoidetaan asioita, joissa hoito lääketieteellisen arvion perusteella tulee saada 1–3 vuorokauden sisällä.

Virka-ajan ulkopuolella eli arkisin kello 16–18, viikonloppuisin ja pyhisin, hoidetaan vain ne asiat, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Tyypillisiä virka-ajan ulkopuolella hoidettavia asioita ovat esimerkiksi pienet tapaturmat, infektiot (korva- tai silmätulehdus, nielutulehdus, virtsatietulehdus, ylähengitystietulehdukset ja vatsataudit, jotka vaikuttavat yleisvointiin), kovat päänsäryt, vatsan alueen äkilliset kiputilat, äkilliset tai äkillisesti pahentuneet vaikeat allergiaoireet tai rakkuloivat ihottumat, nopeasti kehittyneet vaikeat mielenterveyden ongelmat, lievät rintakivut tai rytmihäiriöt, joihin ei liity tajunnan menetystä.

Terveyttä tai henkeä uhkaavat, välitöntä hoitoa vaativat sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Acutassa. Tällaisia ovat esimerkiksi vakavat tapaturmat, äkilliset sairauskohtaukset, tajuttomuus tai halvausoireet.

Ennen Acutaan lähtöä on syytä soittaa

Kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa asiakas voi soittaa ensin kiirevastaanoton numeroon 03 5652 1200, jossa hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan. Asiakas voi myös tulla suoraan kiirevastaanotolle, jossa hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan.

Kello 18:n jälkeen on hyvä soittaa päivystysapuun numeroon 116 117 ennen Acutaan lähtöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut