Influenssarokotukset laajenevat Tampereella ja Orivedellä - Pirkanmaa - Aamulehti

Influenssarokotukset laajenevat Tampereella ja Orivedellä – Rokotteen saa tänä syksynä ilmaiseksi aiempaa rajatumpi joukko ihmisiä

Myös Orivedellä rokotukset jatkuvat ja laajenevat. Riskiryhmiä ja terveydenhuollon henkilöstöä on rokotettu lokakuun alusta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on tiukentanut vakavalle influenssalle alttiiden lähipiirin kriteerejä.

4.11. 18:50

Aamulehti

Vakavalle influenssataudille alttiiden lähipiirin kausi-influenssarokotukset käynnistyvät Tampereella ja Orivedellä. Riskiryhmiä ja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä on rokotettu lokakuun alusta. Rokotuksia annetaan terveysasemilla ajanvarauksella.

Ilmaiseen rokotukseen on oikeutettu esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, alle 7-vuotiaat, yli 65-vuotiaat, varuspalveluksen aloittavat, riskiryhmiin kuuluvat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Lue lisää: Milloin on hyvä aika ottaa influenssarokote? Riittävätkö rokotteet kaikille? Ylilääkärillä on erityisesti ikääntyneille tärkeä ohje: ”Suojateho hiipuu ajan mukana”

Ilmaisen influenssarokotuksen saa tänä syksynä aiempaa rajatumpi joukko ihmisiä. Sosiaali- ja terveysministeriö on tiukentanut vakavalle influenssalle alttiiden lähipiirin kriteerejä. Muutoksen on tarkoitus varmistaa, että rokotteet riittävät kaikille riskiryhmäläisille.

Lähipiiriin kuuluvista maksuttoman rokotteen saavat nyt vain ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin ihmisen kanssa. Muiden pitää maksaa rokotus itse. Rokotustoimenpide itsessään on kaikille maksuton.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat muun muassa ihmiset, joilla on vakava immuunipuute tai vakava sairaus. Vakavan taudin riskiryhmään kuuluvat myös raskaana olevat, perussairaat tai huonokuntoiset yli 65-vuotiaat, ne joita ei voida rokottaa sekä alle kuuden kuukauden ikäiset vauvat.

Ajanvarauksen lisäksi rokotuksen voi saada myös muun vastaanottokäynnin yhteydessä. Neuvolan asiakkaat rokotetaan neuvolassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut