Ylilääkäri: Kolme syytä, miksi nuorten ahdistuneisuus kasvaa rajusti - Pirkanmaa - Aamulehti

Taysin ylilääkäri kertoo kolme tärkeintä syytä, miksi nuorten ahdistuneisuus kasvaa nyt rajusti – Yksi niistä on erityisen yllättävä: ”Etenkin nuorille tytöille vaaratekijä”

Taysin nuorisopsykiatrian ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala arvioi, että nuoret saavat nyt liikaa vastuuta liian varhain. Sosiaalisen median aiheuttama vertailu on toinen ongelma. Kolmas syy on odottamaton: ”Ei kaikesta tarvitse puhua vielä enemmän, vaan pitää oppia myös suuntaamaan huomiota muualle.”

Nuorisopsykiatrian ylilääkärin Riittakerttu Kaltialan mielestä länsimaisessa yhteiskunnassa elää mahdoton illuusio täydellisestä elämästä. ”Sosiaalinen media ruokkii sitä. Se vaikuttaa aikuisiinkin, joten miten paljon se vaikuttaa nuoriin, jotka muutenkin vertaavat ja peilaavat itseään toisiin?” Aamulehti kuvasi Kaltialan kotonaan Tampereella.

9.1. 6:30

Aamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala on miettinyt asiaa päänsä puhki. Miksi nuorten ahdistuneisuus ja masennus lisääntyvät niin paljon ja nopeasti?

Hän on löytänyt kolme syytä. Yksi niistä yllättää, sillä sitä ei välttämättä odottaisi kuulevansa psykiatrian ammattilaisen suusta. Kaltialan mukaan nuorten lisääntyneen ahdistuneisuuden taustalla voi yhtenä syynä olla se, että nykyään liikaa tuijotetaan tunteisiin, tarkkaillaan mielen liikahduksia ja huolestutaan niistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut