Tier tiputtaa talveksi sähköpotkulautojensa nopeutta Tampereella - Pirkanmaa - Aamulehti

Tier pudottaa talveksi sähkö­potku­lautojensa nopeutta Tampereella ja Nokialla – laudat voidaan poistaa käytöstä mustan jään takia

Potkulautayritykset ovat yleensä keränneet laudat pois vasta, kun ne ovat lumiaurojen tiellä. Myös tänä vuonna Tier kertoo, että se pyrkii pitämään laudat kaduilla niin kauan kuin sää sallii.

Sähköpotkulaudat on yleensä kerätty kaupungeissa pois lumiaurojen tieltä. Tässä kuvassa ensilumi yllätti potkulaudat Helsingin Kiasman edessä 7. marraskuuta 2019.

2.11. 16:31

Aamulehti

Potkulautayritys Tier valmistautuu Tampereella ja Nokialla talvikauteen rajoittamalla lautojen enimmäisnopeuden 20 kilometriin tunnissa. Tier kertoi asiasta tiistaina.

Sähköpotkulaudoilla on voinut kulkea päivisin enintään 25 kilometrin tuntinopeudella.

Nopeusrajoitukset ovat voimassa vuodenvaihteeseen saakka, ja tarvittaessa rajoituksia jatketaan vielä vuodenvaihteen jälkeen. Öisin nopeusrajoitus on yhä 15 kilometriä tunnissa.

Tier varoittaa myös, että talviolosuhteet voivat johtaa myös sähköpotkulautojen toiminta-alueen osittaiseen pienentymiseen.

Esimerkiksi Tampereella alueen pienentäminen tarkoittaa Tierin aluepäällikön Juuso Koskelan mukaan sitä, että jos käyttäjämäärät laskevat, hiljaisimmat reuna-alueet voivat jäädä pois käytöstä. ”Käytännössä se tarkoittaa Lielahti–Lentävänniemi-alueen supistamista sekä todennäköisesti Nekalan ja Härmälän alueen supistamista. On vielä auki, että jätetäänkö sinne yksi isompi kulkuväylä, joka palvelee sitä porukkaa, ketkä asuvat niin sanotusti hajaseuduilla.”

Tier voi talvikaudella keskeyttää lautojen käytön tilapäisesti esimerkiksi mustan jään takia. Keskeytyksiä voi yhtiön tiedotteen mukaan tulla enemmän etenkin öisin ja viikonloppuisin. Kun käyttö keskeytetään, laudat ovat ikään kuin horrostilassa. ”Fyysisesti ne ovat kadulla, mutta asiakas ei pysty ottamaan niitä käyttöönsä.”

Ajatuksena on, että alkutalven yksittäiset lumimyräkät eivät heti johtaisi lautojen poistamiseen kadulta, jos lumi sulaa heti seuraavana päivänä pois. Säätä voidaan seurata ympäri vuorokauden päivittäin ja ennakoida säätiedotuksen perusteella.

Myös aiempina vuosina potkulautavalmistajat Voi ja Tier ovat ilmoittaneet pitävänsä laudat kaduilla, jos sää sen sallii. Ne ovat kuitenkin joutuneet keräämään lautoja kaduilta viimeistään silloin, kun katuja on pitänyt aurata lumesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut