Täsmäkoulutus voi olla yrityksille yksi keino työvoimapulan taltuttamiseen – Valkeakoskelainen yritys sai uudet työntekijät 1,5 kuukauden koulutuksen kautta - Pirkanmaa - Aamulehti

Täsmäkoulutus voi olla yrityksille yksi keino työvoimapulan taltuttamiseen – Valkeakoskelainen yritys sai uudet työntekijät 1,5 kuukauden koulutuksen kautta

Pitkäaikaistyöttömille tai työttömyysuhan alla oleville aukeaa rekrykoulutuksen kautta tie työelämään. Valkeakoskella opiskelijat työllistyivät suoraan paikalliseen veneenrakennusalan yritykseen.

Englantilaislähtöinen Jal Ouru on yksi uusista veneenrakentajista, jotka työllistyivät Fenix Mariniin rekrytointikoulutuksen kautta. Ouru on koulutukseltaan mekaanikko, mutta on tehnyt pitkään töitä veneiden parissa. Rekrykoulutukseen hän haki, koska halusi päivittää osaamistaan alan koulutuksessa.

2.11. 9:01 | Päivitetty 2.11. 19:20

Puolentoista kuukauden koulutus ja varma työpaikka. Lokakuussa Valkeakoskella valmistui yhdeksän opiskelijaa, jotka työllistyivät suoraan paikalliseen veneenrakennusalan yritykseen.

Tuotantopäällikkö Jari Taavitsainen Fenix Marinista kertoo, että yrityksen tuotanto on voimakkaassa kasvussa ja uusille työntekijöille oli siten tarvetta. Valkeakoskelainen yritys valmistaa pääasiassa lasikuituveneitä.

"Viime tuotantokaudella ennakoimme, että liikevaihto kasvaa, mikä tarkoittaa tuotannon kasvua ja tarvetta työvoiman lisäämiselle.”

Lue lisää: Katso, kuinka työpaikkaomavarainen kotikuntasi on – Pirkanmaan kunnat eroavat toisistaan merkittävästi: ”Se kertoo kunnan vireydestä”

Alkuvuodesta yritys käynnisti rekrytointikoulutushankkeen yhdessä Pirkanmaan ely-keskuksen ja te-toimiston kanssa. Koulutuksen ideana on, että valitut opiskelijat koulutetaan suoraan yrityksen palvelukseen tiettyihin työtehtäviin.

Rekrykoulutus

Rekrytointikoulutuksen idea on, että valitut opiskelijat koulutetaan suoraan yrityksen palvelukseen tiettyihin työtehtäviin.

Koulutuksen järjestävät yritys, oppilaitos, ely-keskus ja te-palvelut yhteistyössä.

Yritys vastaa käytännön opetuksesta työpaikalla. Oppilaitos vastaa mm. teoriaopetuksesta ja oppilaan ohjauksesta.

Kerralla iso joukko työntekijöitä

Koulutuksesta suurin osa on työssä oppimista, jonka yritys hoitaa itse työpaikalla. Valkeakosken ammattiopisto Vaao puolestaan vastaa teoriaopetuksesta ja oppilaan ohjauksesta ja järjestää muun muassa työturvallisuus- ja ensiapukoulusta.

Jari Taavitsaisen mukaan yritys hyötyy rekrytointikoulutuksesta monin tavoin. Yritys saa yhdellä kertaa rekrytoitua suuremman joukon uusia työntekijöitä. Työntekijöiden löytämistä helpottaa se, että haku järjestetään yhteistyössä te-toimiston kanssa.

Koulutettavat ovat pitkäaikaistyöttömiä tai työttömyysuhan alla olevia henkilöitä. Hakijoille ei asetettu tiukkoja vaatimuksia aiemman koulutuksen tai osaamisen suhteen.

”Olimme avoimin mielin, ja löysimme hyvin motivoituneita tekijöitä. Yllätyimme positiivisesti, kuinka hyviä työntekijöitä saimme”, Taavitsainen sanoo.

Taavitsaisen mukaan rekrytointikoulutus tulee yritykselle myös tavanomaista rekrytointia halvemmaksi, sillä koulutusjakson aikana koulutettavat eivät vielä ole yrityksen palkkalistoilla. Yritys palkkaa heidät, kun puolentoista kuukauden koulutus on ohi.

Veneenrakentajien työtehtäviin kuuluu muun muassa laminointia, veneen osien liitos- ja leikkuutöitä sekä loppuvarustelua. Taavitsaisen mukaan puolentoista kuukauden koulutus on ikään kuin tavallista laajempi perehdytys työhön.

”Uuden oppiminen ja koulutus jatkuu edelleen.”

Myöhemmin syksyllä koulutuksesta valmistuu vielä neljä uutta työntekijää yritykselle.

Jal Ouru saapui Suomeen 1990-luvulla naisystävän perässä. Nykyisin hän asuu Hattulassa ja työskentelee Valkeakoskella veneenrakentajana. Suomessa Ouru viihtyy hyvin. ”Tämä on turvallinen maa, ja ihmiset ovat mukavia.”

Apua työvoimapulaan

Täsmäkoulutus voi olla yrityksille yksi keino työvoimapulan taltuttamiseen. Tällä hetkellä eri alojen yritykset kamppailevat työvoimapulan kanssa, mikä näkyy myös Vaaossa.

”Työvoimapulaa on esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöalalla, sote-alalla, hius- ja kauneusalalla, catering-alalla sekä metallialalla”, sanoo työelämä- ja oppimispalveluiden toimialapäällikkö Johanna Ärling Vaaosta.

Yritykset haluavat nyt ammattiopiskelijoita koulutettavaksi suoraan työpaikalle, mikä on kasvattanut esimerkiksi oppisopimuskoulutusten suosiota. Toinen vaihtoehto on rekrytointikoulutus.

Ärlingin mukaan Vaao pystyy lähtemään nopeasti mukaan täsmäkoulutuksien järjestämiseen, kunhan yritys sekä ely-keskus ja te-palvelut pääsevät ensin sopimukseen koulutuksen järjestämisestä. Vaaon osalta veneenrakentajien koulutus järjestettiin parissa kuukaudessa.

Vaaossa rekrykoulutuksia voidaan tulevaisuudessa järjestää myös muilla aloilla. Aiemmin vastaavaa koulutusta on järjestetty metallialalla.

”Aloitteen rekrytointikoulutukseen on lähdettävä yritykseltä. Lähdemme mielellämme mukaan, jos yrityksellä on tarve työvoimalle”, Ärling sanoo.

Lue lisää: Teollisuudessa avoimien paikkojen määrä on lähes kolminkertaistunut – Nyt työntekijöitään irtisanonut yritys saattaa palkata lisää: ”Tässä on se ero, mikä suomalaisten ja ruotsalaisten firmojen välillä usein on”

Oikaisu: Jutussa oli aiemmin väite, että Suomessa ei ole koulutusta veneenrakentajille. Suomessa koulutetaan veneenrakentajia esimerkiksi Turussa ja Kirkkonummella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut