Tämän takia televisiot pimenevät Pirkanmaalla torstaina - Pirkanmaa - Aamulehti

Jos asut Pirkanmaalla, televisiosi pimenee torstaina muutamaksi tunniksi – tässä syy miksi

Katko saattaa kestää jopa kolme tuntia. Se ajoittuu aikavälille 9– 15.

27.10. 20:24

Aamulehti

Jos televisiosi pimenee torstaina johonkin aikaan kello 9–15 välillä, älä huolestu, kuva palaa kyllä takaisin, mutta siihen saattaa mennä useampi tunti.

Syy lähetysten lakkaamiseen ovat Teiskossa Tampereella sijaitsevalla radio- ja tv-asemalla tehtävät tavallista laajemmat huoltotoimet. Niiden aikana lähetykset saattavat katketa jopa kolmeksi tunniksi.

”Mastossa tehdään noin kerran vuodessa huoltotöitä ja tarkastuksia. Tällä kertaa kavutaan aivan maston huipulle asti siellä olevien tv-antennien luokse, Digitan liiketoimintapäällikkö Jani Saari sanoo. ”Työturvallisuuden takia tv-lähetykset on katkaistavat sen ajaksi, kun antennien läheisyydessä työskennellään.”

Maston korkeus maanpinnasta on 326 metriä.

Radiolähetyksiin huoltotoimet eivät vaikuta. Myös kaapeli-tv-yhteydet toimivat ellei toisin ilmoiteta.

Tarkkaa aikaa sille, milloin tv-lähetykset katkeavat ei voida etukäteen sanoa. Se riippuu töiden etenemisestä ja siitä, milloin töitä tehdään likellä maston huipussa olevia tv-antenneja.

Huoltotyöt aiheuttavat katkoksia Pirkanmaalla seuraavilla ainakin seuraavilla alueilla: Tampere, Hämeenkyrö, Nokia, Juupajoki, Orivesi, Ruovesi, Virrat, Kuhmoinen, Ikaalinen, Kihniö, Sastamala, Mänttä-Vilppula, Parkano, Jämsä ja Ikaalinen.

Jos sää jostain syystä estää huoltotoimet torstaina, varapäivä on perjantaina. Ajankohta on sama eli katko ilmaantuu välillä 9–15.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut