Talvinopeusrajoitukset voimaan torstaina Pirkanmaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Talvinopeusrajoitukset voimaan Pirkanmaan teillä torstaina – Ysitiellä Orivedellä matka etenee aiempaa nopeammin

Kuorma-autonkuljettaja Hannu Pennanen YIT:ltä vaihtoi talvinopeusrajoituksia Valkeakoskella 3-tiellä syksyllä 2012.

27.10. 9:53

Aamulehti

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä pääasiassa torstaina 28. lokakuuta, kertoo Pirkanmaan ely-keskus. Muutokset tehdään perjantaihin mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Aiempien talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjaksojen lisäksi Pirkanmaalle tulee tälle talvikaudelle yksi uusi talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjakso. Valtatie 9:n uusi ohituskaistapari Yliskyläntien ja Orituvan välillä avattiin liikenteelle syyskuussa. Keskikaiteellisella ohituskaistaosuudella jätetään talvikaudeksi voimaan 100 km/h nopeusrajoitus.

Kuhmoinen siirtyi osaksi Pirkanmaata vuoden 2021 alussa. Kuhmoisissa valtatie 24:llä ei ole pysyviä 100 km/h nopeusrajoituksia.

Satasen rajoitus lähinnä moottoriteillä ja keskikaiteellisilla osuuksilla

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tiejaksoilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h. Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Kantatie 58:lla Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 km:iin tunnissa noin neljän kilometrin jaksolla. Jaksolla on jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeiden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut