Ylöjärven Pikku-Ahveniston uusi laavu saapui odotettua nopeammin - Pirkanmaa - Aamulehti

Ylöjärven Pikku-Ahveniston uusi laavu saapui reilusti odotettua nopeammin – tältä tulipalon jälkeen kunnostettu retkeilypaikka näyttää nyt

Ylöjärveläiset järkyttyivät, kun suositun retkeilypaikan kaikki rakennukset tuhoutuivat tulipalossa syyskuun alussa. Nyt Pikku-Ahveniston retkeilypaikka on saanut uuden laavun sekä muut rakennukset.

22.10. 15:08

Aamulehti

Syyskuussa tulipalossa tuhoutunut Ylöjärven Pikku-Ahveniston laavu sekä muut rakennukset on korvattu uusilla.

Kaksi puuvajaa sekä wc-rakennus valmistuivat jo viime viikolla. Alunperin uusi laavu oli tarkoitus pystyttää vasta loppuvuodesta, mutta se saatiin paikalle ja pystyyn reilusti odotettua nopeammin.

Lue lisää: Ylöjärveläiset järkyttyivät, kun Pikku-Ahveniston laavu tuhoutui tulipalossa – Nyt suosittua retkeilypaikkaa rakennetaan jo uudestaan: ”Siitä tulee aika erikoisen näköinen”

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Uusi laavu on maapinta-alaltaan hieman entistä suurempi. Laavu maalataan myöhemmin.

Uuden laavun lisäksi Pikku-Ahveniston retkeilyalueelle on rakennettu kaksi uutta puuvajaa sekä wc-rakennus.

Ylöjärven kaupungin työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää kertoo, että laavu saatiin välitoimituksena eilen torstaina, jolloin aloitettiin myös pystytys.

”Laavu saapui kymmenen aikaan aamupäivällä, ja pystyssä se oli illalla. Kyllä siinä aikaa meni, sillä siinä vaiheessa oli aivan säkkipimeää, kun se oli pystyssä”, Tanhuanpää kertoo.

Laavu ei kerennyt pitkään olla pystyssä ennen kuin se oli jo käytössä. Tanhuanpää kertoo, että torstaina illalla laavulle tuli yöretkeilijäporukkaa.

”Ensimmäiset tulet paloivat nuotiolla heti illalla. Laavu on nyt täysin käyttökunnossa, vaikka maalipinta vielä puuttuu, joten sinne vaan makkaraa paistamaan.”

Tanhuanpää kertoo olevansa iloinen siitä, että retkeilypaikka saatiin kuntoon näin nopeasti.

”Se on monille tärkeä paikka, joten on hienoa, että palaset loksahtivat näin kohdalleen ja saimme laavun paikalleen vielä syysloman viimeisille päiville.”

Ylöjärven Pikku-Ahveniston laavu pystytettiin torstaina ja ensimmäiset tulet laavun nuotiossa paloivat lähes heti pystyttämisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut