Lempäälässä kaadettiin luvatta sata puuta, tutkintapyyntö poliisille - Pirkanmaa - Aamulehti

Lempäälässä kaadettiin luvatta sata puuta, kunta aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille – ”Se on ollut ammattimaista touhua”

Luvatta kaadettujen puiden laskennallinen arvo on noin 30 000 euroa.

Näkymä avautui myös valokuvassa taustalla näkyvälle Vanajavedelle sen jälkeen, kun puita kaadettiin luvatta lähellä järveä ja kanavaa. Paikka sijaitsee Kumpulankujan tuntumassa.

20.10. 18:45

Aamulehti

Lempäälän kunnan puistosta on kaadettu luvatta kanavan eteläpuolelta noin sata puuta. Kunta aikoo tehdä asiasta poliisille tutkintapyynnön.

Lempäälän kunnan ympäristöpäällikkö Kati Skippari kertoo, että edes kunta ei olisi saanut kaataa alueelta vastaavaa puumäärää ilman rakennusvalvonnan myöntämää maisematyölupaa. Hän kertoo, että luvatta kaadettujen laskennallinen arvo on noin 30 000 euroa.

Asiasta kertoi keskiviikkona ensimmäisenä Lempäälän-Vesilahden Sanomat.

Kunta sai puista muutaman ilmoituksen kunnan palautekanavan kautta. ”Puita oli kaadettu myös maanomistajien yhteisalueelta, eikä kokousta oltu järjestetty siitä, kaadetaanko puita”, Skippari kertoo.

”Sellaista soittoa ei tullut, että olisi heti päästy katsomaan, kuka siellä puita kaataa.”

Skippari kävi paikalla ja havaitsi, että rantaan on jäänyt vain muutamia koivuja lähelle kanavaa. Paikan lähelle on rakennettu uusia kerrostaloja.

Puiden kaatajaa ei löytynyt tiedustelussa, joka tehtiin talojen rakennuttajalle, asukasyhdistyksen puheenjohtajalle ja asiasta ilmoittaneelle henkilölle. ”Sen jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä tutkintapyyntö poliisille. Se on valmisteilla. Kannot eivät sieltä karkaa mihinkään.”

Miltä sadan puun luvaton kaataminen kuulostaa? ”Se kuulostaa tyrmistyttävältä. Ja sekin, että kukaan ei nähnyt tai tunnistanut ihmisiä, jotka puut kaatavat ja vievät pois risuineen. Se on ollut ammattimaista touhua.”

Kamerakuvasta lisätietoa

Skippari sanoo, että kyse ei voi olla kunnan urakoijan vahingosta. ”Noin vuosi aiemmin urakoitsija teki viherkäytävää kävelyreittiä varten. Silloin hakattiin kapea kaistale ja ne kannot kyllä erottaa. Ne ovat vanhannäköisiä, nyt havaitut ovat tuoreita.”

Lisätietoa tilanteesta antaa Skipparin mukaan katujen kunnossapidon kamerakuva. ”Puut olivat kuvassa vielä pystyssä uusien talojen lähellä muutama päivä ennen kaadoista saamaamme ilmoitusta.”

Asia aiheutti harmia myös veneilijöille. ”Ihmisten soutuveneitä oli kiinni näissä puissa ja nyt ne eivät ole kiinni missään.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut