Nokian kaupungin talous: kassaan ropisee veroeuroja, mutta erikoissairaanhoito kuormittaa - Pirkanmaa - Aamulehti

Nokian kassaan ropisee veroeuroja, mutta menoarvio paukkuu – Erikois­­sairaanhoito syvä rahareikä, yksi ala verottaa ylitse muiden: ”Kasvu on ollut jopa sata prosenttia”

Ennuste Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon kuluvan vuoden lisämenoiksi on Nokialla lähes seitsemän miljoonaa euroa.

Nokian talousjohtajan Mikko Koskelan (vas. alh.) mukaan koronakustannuksia oli kertynyt noin 3,6 miljoonaa euroa syyskuun loppuun mennessä. Kuluja tuli myös nuorisopsykiatrian ja mielialahäiriöiden erityissairaanhoidon alueelta. Lisäksi taloutta rasittavat investoinnit, kuten Nokian hyvinvointikeskus (oik. ylh.), jota rakennettiin syyskuussa 2021. Myös Nokian palloiluhalli (oik. alh.) puretaan todennäköisesti kesällä 2022, ja tilalle rakennetaan uusi palloiluhalli.

21.10. 14:56

Verotulojen ja maanmyyntitulojen hyvä kehitys pitää Nokian kaupungin kuluvan vuoden tuloksen selvästi plussalla.

Kunnallisveron tilitykset ovat syyskuun loppuun mennessä kuuden prosentin kasvussa. Kaikkiaan verotuloja arvioidaan tänä vuonna kertyvän noin 152 miljoonaa euroa, mikä on viisi miljoonaa alkuperäistä talousarviota enemmän ja noin 3,2 miljoonaa euroa muutettua talousarviota enemmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut