Kysely sairaanhoitajille: Mitä ongelmia sairaanhoitajan työhön liittyy? - Pirkanmaa - Aamulehti

Millaista on työskennellä sairaanhoitajana juuri nyt? Mitä ongelmia työhön liittyy? Vastaa Aamulehden kyselyyn, teemme juttua

Aamulehti tekee juttua sairaanhoitajien työstä ja siitä, miten se on muuttunut. Työskenteletkö alalla? Vastaa kyselyyn.

Tampereella Ratinan joukkorokotuspiste 5. toukokuuta 2021.

14.10. 12:58

Aamulehti

Miltei jokainen alle 30-vuotias hoitaja on harkinnut alan vaihtoa, selvisi syyskuun alussa sosiaali- ja terveysalan ammattiliiton Tehyn teettämästä kyselystä.

Lue lisää: Tehy: Lähes jokainen alle 30-vuotias hoitaja harkinnut alan vaihtoa

Yhä useampi nuori hoitaja ei katso jaksavansa työuran loppuun sote-alan tehtävissä. Alle 30-vuotiaista kyselyyn vastanneista alan vaihtoa on harkinnut 95 prosenttia.

Työhyvinvointi on heikentynyt etenkin koronan vuoksi. Alan vaihdon syyksi nousi kyselyssä esille myös valmiuslain käyttö keväällä 2020.

Myös vanhat syyt, kuten huono palkkaus ja vähäinen henkilömäärä, houkuttavat alan vaihtoon. Tehyn kyselyn mukaan hoitajia kuormitti ylivoimaisesti eniten se, että henkilökuntaa on liian vähän. Muut kuormittavat tekijät olivat Tehyn mukaan sijaisten puuttuminen, puutteellinen tuki esihenkilöltä, liian laaja tehtäväkenttä sekä ylityöt.

Aamulehti tekee juttua aiheesta. Sitä varten pyydämme sairaanhoitajia vastaamaan kyselyymme, johon keräämme sairaanhoitajien kokemuksia alalta. Millaista työsi on? Mitä ongelmia työhösi liittyy? Harkitsetko alanvaihtoa?

Voit vastata alla olevaan kyselyyn tai sähköpostitse osoitteeseen saara.nyystila@aamulehti.fi. Liitä mukaan yhteystietosi.

Vastaa kyselyyn ja kerro kokemuksistasi:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: