Nyt varovasti liikenteessä, tienpinnoilla mustaa jäätä – Kaksi henkilöautoa kolaroi varhain aamulla kolmostiellä, hevoskuljetusvaunu kaatui 9-tiellä Urjalassa - Pirkanmaa - Aamulehti

Nyt varovasti liikenteessä, tienpinnoilla mustaa jäätä – Kaksi henkilöautoa kolaroi varhain aamulla kolmostiellä, hevoskuljetusvaunu kaatui 9-tiellä Urjalassa

Lämpötila painui torstain vastaisena yönä pakkasen puolelle jäädyttäen tienpintoja. Ilmatieteen laitoksen mukaan Virroilla pakkasta mitattiin 3,5 astetta ja Tampereen Härmälässä 2,3 astetta.

14.10. 6:55

Aamulehti

Hevoskuljetusvaunu kaatui Urjalassa 9-tiellä varhain torstaiaamuna. Tieto onnettomuudesta tuli hieman ennen aamukahdeksaa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksen palomestari ilpo Kuokkanen kertoo, että tarkempi onnettomuuspaikka sijaitsi lähellä Tampereentien risteystä.

Kuljetusvaunu, jossa oli kyydissä kaksi hevosta kaatui Turun suuntaan kulkevalle kaistalle. Kuokkanen sanoo, että hevoset saatiin ulos kuljetusvaunusta eläinlääkärin avustamana.

Kuokkasen mukaan kärryä vetäneessä autossa ollut henkilö ei loukkaantunut tilanteessa. Onnettomuuden syystä ei ole tarkkaa tietoa.

Kyseessä oli jo toinen onnettomuus Pirkanmaalla torstaiaamun aikana.

Lämpötila painui torstain vastaisena yönä pakkaselle Pirkanmaalla. Tampereen keskustassa viileä yö ja aamu näkyi muun muassa jäähileenä ratikkapysäkkien laseissa.

Hieman ennen aamukuutta kaksi henkilöautoa kolaroi kolmostiellä Lempäälän ja Valkeakosken rajalla.

Tarkempi onnettomuuspaikka sijaitsi Helsingin suuntaan menevillä kaistoilla noin kilometri Pirkanhovin liittymästä etelän suuntaan.

Antti Kantojärvi Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että onnettomuus tapahtui ohitustilanteessa, kun autot koskettivat toisiaan ja päätyivät ojaan.

Kantojärvi kertoo, että kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa ja myös autot kärsivät ainoastaan pieniä vahinkoja.

Kantojärvi kertoo, että ajo-olosuhteet onnettomuuspaikalla ovat tällä hetkellä huonot, sillä tienpinta on mustan jään peittämä ja liukas.

”Juuri juttelimme onnettomuuspaikalla olleen poliisin kanssa siitä, että ajo-olosuhteet ovat nyt sellaiset, että tämä tuskin jäi aamun ainoaksi onnettomuudeksi. Varovaisuutta pitää olla tänään mukana liikenteessä”, Kantojärvi sanoo.

Nokian Sarkolassa aamu alkoi autonikkunoita raaputtamalla.

”Arvasihan sen”

Vastaavia havaintoja ajokelistä on myös Fintrafficin tieliikennekeskuksella, josta kerrottiin hieman ennen aamuseitsemää, että tienpinnat ovat liukkaita erityisesti Pirkanmaan eteläosissa.

Tieliikennekeskuksen tieliikennepäivystäjä Marko Nuutinen kertoo havainneensa aamulla mustaa jäätä Valkeakoskella ja Lempäälässä.

”Arvasihan sen kuinka käy, kun ensin illalla tuli sadekuuro ja sen jälkeen lämpötila painui pakkasen puolelle.”

Nuutinen sanoo, että vaikka tiet ovat paikoin liukkaita, taajamissa ja keskusta-alueella, jossa tiet ovat kuivia, pito on normaali.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Kuura on peittänyt maan laajalti Pirkanmaalla.

Myös Ylöjärvellä lämpötila painui yön aikana pakkasen puolelle. Tämän sai havaita viimeistään siinä vaiheessa, kun oli lähdössä työpaikalle.

Viileä yö takana

Pakkasta mitattiin torstain vastaisena yönä laajalti Pirkanmaan alueella. Kylmintä oli Virroilla, jossa lämpötila laski 3,5 pakkasasteeseen. Viileää oli myös muualla. Esimerkiksi Juupajoella lämpötila laski -2,3 asteeseen ja Tampereen Härmälässä 2,5 miinusasteeseen.

Suomen kylmin paikka oli Enontekiö, jossa mitattiin 8,9 astetta pakkasta aamuseitsemän aikaan.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo, että yön ja aamun aikana mitatut lämpötilat ovat vuodenaikaan nähden tavanomaisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos