Ylöjärven kaupunginhallitus esittää, että kesämökin voisi muuttaa vakituiseen asumiseen rakennusluvalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Ylöjärven kaupunginhallitus esittää, että kesämökin voisi muuttaa vakituiseen asumiseen rakennusluvalla

Kaupunginvaltuuston on määrä hyväksyä päivitys kokouksessaan marraskuussa, jolloin muutos saataisiin voimaan vuoden 2022 alusta lukien.

11.10. 18:10

Aamulehti

Ylöjärven kaupunginhallitus esittää kaupungin rakennusjärjestyksen päivittämistä niin, että kesämökkien muuttaminen vakituiseen asumiseen olisi mahdollista suoralla rakennusluvalla. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina 11. lokakuuta.

Kaupunginvaltuuston on määrä hyväksyä päivitys kokouksessaan marraskuussa, jolloin muutos saataisiin voimaan vuoden 2022 alusta lukien.

Ylöjärven johtavan rakennustarkastajan Katja Heleniuksen mukaan käyttötarkoituksen muutos on ollut mahdollista tähänkin asti, mutta se on edellyttänyt joko poikkeuslupapäätöksen tai suunnittelutarveratkaisun.

”Monessa kunnassa mökkien muuttaminen vakituiseen asumiseen soveltuviksi on rajattu vain joillekin määrätyille alueille, mutta Ylöjärvellä käyttötarkoituksen muutos on mahdollinen kaavoittamattomilla alueilla koko kaupungissa, jos edellytykset täyttyvät”, sanoo Helenius.

Lue lisää: Ylöjärvi aikoo helpottaa mökille muuttamista

Tontin oltava vähintään 3 000 neliötä

Jotta käyttötarkoituksen muutoksen voi hakea suoraan rakennusluvalla, on tontin oltava vähintään 3 000 neliötä tai 5 000 neliötä, jos sinne ei ole järjestetty viemäröintiä.

Katja Heleniuksen mukaan kesämökkitontille on myös päästävä pelastusajoneuvoilla. Rakennuksen on niin ikään täytettävä ympärivuotiseen asumiseen edellytetyt vaatimukset.

”Vaikkeivät edellytykset täyttyisikään, on käyttötarkoituksen muutosta mahdollisuus edelleen hakea myös poikkeuslupamenettelyllä”, sanoo Helenius.

Ylöjärven kaupungin alueella on noin 4 500 kesämökkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos