Ylöjärvi helpottaa mökin muuttamista vakituiseksi asunnoksi - Pirkanmaa - Aamulehti

Ylöjärvi aikoo helpottaa mökille muuttamista

Rakennusjärjestystä on tarkoitus päivittää niin, että poikkeamispäätöstä ei enää vaadita. Muutos tulisi voimaan vuoden 2022 alussa.

Korona-aika ja etätöiden yleistyminen ovat lisänneet ihmisten halua muuttaa vakituisesti mökille asumaan.

10.10. 20:01

Aamulehti

Ylöjärven kaupunki aikoo helpottaa kesämökin muuttamista vakituiseksi asunnoksi. Kunnan rakennusjärjestykseen esitetään muutosta, jonka mukaan vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muuttaminen vakituiseksi asuinrakennukseksi ei enää edellytä poikkeamispäätöstä tai suunnittelutarveratkaisua, kuten vielä nykyään.

Päivitetty rakennusjärjestys tulee voimaan vuoden 2022 alussa. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan.

Rakennusjärjestykseen esitetty muutos koskee niitä Ylöjärven kaupungin alueita, joilla vapaa-ajanasunnon käyttötarkoitusta ei ole osoitettu asemakaavassa tai oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa.

Lue lisää: Mies muutti mökille, lakkasi käyttämästä kelloa ja tuli onnelliseksi – Näin teet mökistäsi ympärivuotisesti asuttavan

Kesämökin muuttaminen pysyväksi kodiksi edellyttää lisäksi, että rakennuspaikka ja rakennukset täyttävät tietyt vakituiselta asunnolta vaaditut ehdot, kuten jätevesien ja jätteiden käsittelyn sekä tieyhteyden tontille.

Maankäyttö- ja rakennuslaki muuttui vuonna 2017 niin, että kunnat voivat halutessaan helpottaa vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakituiseksi asunnoksi. Korona-aika ja etätöiden yleistyminen ovat vauhdittaneet tätä kehitystä.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan Ylöjärvellä on noin 4 500 kesämökkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: