Vesijohtoja ja viemäreitä korjataan Pirkanmaalla aivan liian vähän: Nyt Tampereella kaivetaan ylös 121 vuotta vanhoja vesiputkia – ”Aina löytyy putkia, joita ei näy missään kartoissa” - Pirkanmaa - Aamulehti

Vesijohtoja ja viemäreitä korjataan Pirkanmaalla aivan liian vähän: Nyt Tampereella kaivetaan ylös 121 vuotta vanhoja vesiputkia – ”Aina löytyy putkia, joita ei näy missään kartoissa”

Pirkanmaalla on vesi- ja viemäriverkostoa yhteensä noin 12 000 kilometriä. Laskuttamattoman veden osuus kertoo putkistojen kunnosta.

Näsilinnankadulla Tampereella on tehty viemäritöitä ja erotettu jätevesi- ja sadevesiviemärit toisistaan. Vastaava työnjohtaja Jukka Hepokari Tampereen Infra oy:stä näyttää, kuinka musta ja epätasainen on 121-vuotias vesiputki.

11.10. 6:00

Aamulehti

Vesijohtoja ja viemäreitä pitäisi korjata Pirkanmaalla huomattavasti enemmän kuin nyt tehdään.

Lähivuosikymmenten aikana Pirkanmaalla verkostojen saneerausinvestointien tarve on 2–3-kertaa suurempi kuin viime vuosien toteutuneet saneeraukset. Mittava saneeraustarve käy ilmi Pirkanmaan ely-keskuksen julkaisemasta selvityksestä vesihuollon nykytilanteesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: