Taysin Acuta on pahasti ruuhkautunut, ja sillä voi pian olla kohtalokkaita seurauksia – Ylilääkäri pelkää jo influenssakautta: ”En tiedä, miten siitä selvitään”

Päivystys Acuta on ollut jo alkukesästä lähtien päivittäin pahasti ruuhkautunut. Ylilääkäri Mikko Franssilan mukaan kiire lisää virheitä ja jopa kuolleisuutta. Acutasta on tullut muiden kiirevastaanottojen ja päivystyksen varaventtiili. Nyt ongelmiin etsitään ratkaisuja. Yksi potilastapaus on Franssilan mielestä kuvaava esimerkki: ”Mieti, miten älytöntä.”

Päivystys Acutan ylilääkäri Mikko Franssila oli yövuorossa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun koronarajoitukset lievittyivät ja kertoo öiden olleen selvästi aiempaa kiireisempiä myöhempään yöhön. ”Oli kaikenlaista, isompaa ja pienempää tapaturmaa ja alkoholilla osuutta moneen niistä. Osallistuin kahden yön aikana yli 50 potilaan hoitoon.”

12.10.2021 6:00 | Päivitetty 17.10.2021 18:31

Aamulehti

Päivystys Acutassa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on 58 potilaspaikkaa, mutta potilaita Acutaan tulee nykyään päivittäin 240–280. Vaikka he kaikki eivät vuodepaikkaa tarvitsekaan, ruuhka on kova. Esimerkiksi tiistaina 5. lokakuuta potilaita tuli iltapäivän ruuhkatuntien aikana sisään noin 20 tunnissa. Näin ei voi jatkua, viestittää päivystys Acutan ylilääkäri Mikko Franssila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut