Kommentti: Finnair käänsi selkänsä Tampere-Pirkkalan lentokentälle - Pirkanmaa - Aamulehti

Finnair käänsi selkänsä Tampere-Pirkkalan lentokentälle – Tämä pitää kääntää mahdollisuudeksi

23.9. 6:00

Aamulehti

Lentoyhtiö Finnair ilmoitti keskiviikkona, että se suunnittelee korvaavansa Tampere-Pirkkalan ja Helsinki-Vantaan väliset lentoyhteydet tästä talvesta eteenpäin bussikuljetuksella. Perusteluna ovat hiilidioksidipäästöt.

Kansallinen lentoasemayhtiö Finavia teki Tampere-Pirkkalaan kolme vuotta sitten mittavat remontit. Uusitut kiitotiet ja kääntöpaikat mahdollistaisivat entistä suurempien koneiden laskeutumisen ja nousemisen. Finnairin asenne näyttää olevan, ettei koko Pirkkalan kenttää tarvittaisi.

Voin vain kuvitella tamperelaisen vientiyrityksen kauppamatkustajan ilmettä, kun hän lukee tämän uutisen. Tähän asti hän on joutunut hankkiutumaan arkiaamuisin kello 5.30 Tampere-Pirkkalaan, jotta ehtisi maailmalle myymään meidän mainioita tuotteitamme. Ihan riittävän uhrautuvaista, jos sattuu tykkäämään nukkumisesta.

Finnairin aikeiden ansiosta tämä sama myyntitykki joutuu aikaistamaan herätyksensä jonnekin kello 2:n ja 3:n välille, jotta ehtisi Finnairin tarjoamaan bussikyytiin ja olisi ajoissa kohti Keski-Eurooppaa lähtevässä koneessa Helsinki-Vantaan kiitoradalla kello 7:ään mennessä.

Mutta ei tämän tarvitse mennä näin. Nyt Tampereen kaupungin, maakuntaliiton ja Tampereen kauppakamarin jäsenyrityksineen pitää tehdä Tampereesta vihdoin kansainvälinen kaupunki.

Maailmalle pääsee muutenkin kuin Helsingin kautta. Tästä eteenpäin pitää käyttää kaikki liikenevät voimavarat siihen, että Tampereelta avautuu pysyvä lentoyhteys sekä Tukholmaan että Kööpenhaminaan ja sitä kautta ympäri maailmaa.

Pitäkööt helsinkiläiset Finnairinsa. Me täällä Pohjoismaiden suurimmassa sisämaan kaupungissa emme suostu siihen, että yhteytemme Eurooppaan katkaistaan näin härskillä ja ylimielisellä tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos