Ylöjärven perussuomalaiset haluaa kuntalaisäänestyksen ratikasta - Pirkanmaa - Aamulehti

Ylöjärven perussuomalaiset haluaa neuvoa antavan kuntalais­äänestyksen ratikasta

Perussuomalaiset nousi kesäkuun kuntavaaleissa Ylöjärven valtuuston suurimmaksi puolueeksi ja on vastustanut ratikkahanketta jyrkästi.

14.9. 17:39

Aamulehti

Ylöjärven perussuomalaiset haluaa, että kunnassa järjestetään neuvoa antava kuntalaisäänestys ratikasta. Kunnallisjärjestö lähetti asiasta tiedotteen tiistaina.

Ylöjärven perussuomalaiset pitää äänestystä kiireellisenä, koska ratikkahanketta pidetään aktiivisesti esillä ja se vaikuttaa myös muihin rakennushankkeisiin ja maankäyttöön Ylöjärvellä.

Ylöjärven kaupunginhallitus käynnisti huhtikuussa raitiotien Hiedanrannan–Ylöjärven ratahaaran tarkentavan yleissuunnittelun. Varsinaisen suunnittelutyön on määrä käynnistyä syksyllä.

Lue lisää: Ylöjärvi käynnistää raitiotien jatkosuunnittelua Hiedanrannasta eteenpäin – näin ratikan reitti kulkisi

Ylöjärven perussuomalaiset ei puolla ratikan ulottamista Tampereelta Ylöjärvelle. Järjestö vastustaa hankkeen jatkosuunnittelua ja toteuttamista.

Kunnallisjärjestö haluaa pitää äänestyksen, koska kyseessä on taloudellisesti suuri hanke, joka koskee kaikkia ylöjärveläisiä.

Perussuomalaiset harppasi kuntavaaleissa Ylöjärven valtuuston suurimmaksi puolueeksi. Se on vastustanut ratikkahankkeen laajentamista ja pitää vaalitulosta yhtenä osoituksena ratikkahanketta vastaan. Ylöjärvellä on puhuttu jopa ”ratikkavaaleista”.

Lue lisää: Suomen suurin perussuomalainen kunta on nyt Ylöjärvi – Ääniharava Sami Savio kertoo, mihin kolmeen asiaan puolueen suosio perustuu

Kunnan ääniharavaksi nousi perussuomalaisten Sami Savio 871 äänellä, mikä on kaikista Ylöjärvellä annetuista äänistä 6 prosenttia.

Savio kommentoi Aamulehdelle vaalituloksen jälkeen, että hän näki perussuomalaisten kannatuksen kasvun yhdeksi syyksi nimen omaan sen, että puolue on vastustanut raitiotien ulottamista Ylöjärvelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: