Kokoontumisrajoitukset eivät jatku Pirkanmaalla - Pirkanmaa - Aamulehti

Avi: Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset päättyvät tämän viikon jälkeen

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 12. syyskuuta saakka.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei jatka alueensa kokoontumisrajoituksia nyt voimassa olevien rajoitusten päätyttyä. Yleisötapahtumissa on edelleen noudatettava tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia.

8.9. 16:29

Aamulehti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston sairaanhoitopiirien alueiden kokoontumisrajoituksia ei jatketa nyt voimassa olevien rajoitusten päätyttyä.

Aluehallintoviraston (avi) aiempi päätös alueen kokoontumisrajoituksesta on voimassa 12. syyskuuta asti.

Kokoontumisrajoitusten jatkaminen ei ole avin tiedotteen mukaan välttämätöntä, koska alueen terveydenhuollon kantokyky ei ole tällä hetkellä vaarassa ja tartuntaketjut ovat pääosin jäljitettävissä.

Lue lisää: Pirkanmaan koronanyrkki ei esitä jatkoa kokoontumisrajoituksille – Katso tallenteelta, miten nyrkki kommentoi uutta hybridistrategiaa

Avin tiedotteessa kerrotaan, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tilanne on tasaantunut edeltävän viikon tasolle.

Positiivisten testitulosten osuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on edelleen korkeahko, mutta tartuntajäljitys toimii pääosin hyvin. Sairaalahoidon tarve on vähentynyt hiukan.

Aluehallintoviraston mukaan rokotuskattavuuden tulisi edelleen nousta, jotta vältyttäisiin epidemian pahenemiselta ja uusilta rajoitustoimenpiteiltä.

Tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on jatkossa edelleen noudatettava myös yleisötapahtumissa.

Ravintoloille erilliset ohjeet

Ravintolatoiminnan koronarajoituksista säädetään avin mukaan erikseen.

Avi kertoo, että erilaisten asiakas- ja toimitilojen käytössä on aina noudatettava tartuntatautilain 58 c -pykälän yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka velvoittavat tiloista vastaavia toimijoita muun muassa ohjeistamaan asiakkaita, järjestämään asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljästi ja tehostamaan pintojen puhdistusta.

Aluehallintovirastosta muistutetaan, että myös yleisötilaisuuksissa järjestäjällä on velvollisuus huolehtia siitä, että edellä mainitut vaatimukset toteutuvat.

Jokaisen yksilön oma vastuullinen toiminta on yhä avainasemassa. Kunnat, aluehallintovirasto ja poliisi valvovat edellä mainittujen, tartuntatautilaissa säädettyjen velvollisuuksien ja rajoitusten noudattamista.

Ravintolatoiminnan koronarajoituksista säädetään erikseen tartuntatautilain pykälässä 58 a, jossa kuvattuja rajoituksia hallitus tarkentaa ja lieventää asetuksilla.

Voimassa olevia ravintolarajoituksia tulee noudattaa myös ravintoloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut