Tällainen on Kangasalan uuden asuinalueen Lamminrahkan ensimmäinen kerrostalo - Pirkanmaa - Aamulehti

Suositun uuden asuinalueen kerrostaloasunnot tulivat markkinoille – Tällainen on ensimmäinen kohde

Kangasalan uuden asuinalueen Lamminrahkan ensimmäiset kerrostalokodit valmistuvat kesällä 2023.

Kangasalan kaupungin Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen kuvattiin uuden asuinalueen työmaalla huhtikuussa 2021.

27.8.2021 20:02

Aamulehti

Kangasalan Lamminrahkan asuinalueen ensimmäiset kerrostalokodit valmistuvat kesällä 2023. Kotien ennakkomarkkinointi on aloitettu elokuun puolivälissä.

Lamminrahkan asuinalue on Lahdentien varressa Kangasalan ja Tampereen rajalla.

Alueelle rakentuu tulevaisuudessa koti noin 8 000 asukkaalle. Työpaikkoja on tuhannelle ihmiselle. Alueelle rakennetaan kerrostaloja, rivitaloja, paritaloja, pientaloyhtiöitä ja omakotitaloja.

Ensimmäisessä vaiheessa alueelle tulee noin 3 800 asukasta. Alueen on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessaan viimeistään vuonna 2040.

Ekologista asumista

Lamminrahkan alue tukee ekologista asumista. Alue on saavutettavissa helposti sekä julkisilla liikennevälineillä että pyörällä. Luonnonläheinen alue tarjoaa asukkaille hyvät mahdollisuudet myös ulkoiluun.

Lamminrahkan ensimmäisten kerrostalokotien, asunto-osakeyhtiö Kangasalan Lamminrahkan Lumon kotien on määrä valmistua kesällä 2023.

– Uskomme, että Tampereen talousalueella on kysyntää uusista kerrostalokohteista, Siksi lähdimme ensimmäisenä markkinoimaan koteja alueella, aluejohtaja Elisa Tuomisto Hartela Länsi-Suomi oy:stä kertoo.

Hartela rakentaa Lamminrahkan Lumoon 38 asuntoa.

Hankekehityspäällikkö Miinu Oinosen mukaan suunnittelussa on huomioitu ympäristöystävällisyys ja tilojen yhteiskäyttöisyys. Asuinkorttelin piha-alueelle tulee myös asukkaille aktiviteetteja tarjoava korttelitalo.

Lamminrahkan omakotitalojen tonttien pinta-alat ovat noin 330 – 420 neliömetriä ja rakennusoikeutta on noin 160 neliömetriä.

Kaupunkipientalotonttien pinta-alat vaihtelevat 200 – 370 neliömetrin välillä. Tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat noin 160 – 240 neliömetrin välillä.

Uuden kaupunginosan ensimmäiset pientalotontit arvottiin huhtikuussa Haltijanmäen alueelta. Tontit olivat erittäin suosittuja.

Lue lisää: Tästä 374 neliön tontista käytiin äärimmäisen kova kilpailu: tamperelaispariskunta rakentaa omakotitalon täysin uuteen kaupunginosaan – ”Olemme edelleen todella yllättyneitä”

Lamminrahkan Lumon pienimmät asunnot ovat 26 neliön yksiöitä. Suurimmissa asunnoissa on kolme huonetta. Kokoa niillä on 88 neliötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut