Noin 18 000 ihmisen työnantaja vaihtuu Pirkanmaalla, luvassa yt-neuvotteluita ja muutoksia työnkuviin – Palkkojen yhtenäistäminen on nyt miljoonien eurojen kysymys: ”Erot voivat olla suuriakin”

Pirkanmaan uudella hyvinvointialueella ei ole pelkoa työn vähenemisestä, vaan huolena on osaajien riittävyys. Luvassa on silti yt-neuvotteluita ja tehtävämuutoksia, myös palkat pitää yhtenäistää. Palveluiden turvaaminen maakunnan reuna-alueilla vaatii uusia keinoja, jos rahaa ei voi enää käyttää täkynä ammattilaisten houkuttelemiseen.

Sairaanhoitaja Katriina Majuri (oik.) ja terveyskeskuslääkäri Meliina Kolhi toivovat, että sote-uudistus tuo parannusta palkkoihin, johtamiseen ja työhyvinvointiin. He työskentelevät Tampereen Tipotien terveysasemalla osana moniammatillista tiimiä.

1.9.2021 5:30

Aamulehti

Sote-uudistuksessa Pirkanmaalle syntyy Suomen suurin hyvinvointialue, joka vastaa yli puolen miljoonan ihmisen sosiaali- ja terveyspalveluista.

Hyvinvointialueesta tulee samalla Pirkanmaan suurin työnantaja, jonka palvelukseen siirtyy vuoden 2023 alusta noin 18 000 työntekijää Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista, palo- ja pelastuspalveluista, tukipalveluista sekä sairaanhoitopiiristä. Näiden lisäksi myös koulukuraattori ja -psykologipalvelut siirtyvät hyvinvointialueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut