Tampereella alkaa täysin uudenlainen koulutus, johon otetaan vain romaneita: ”Positiivista syrjintää” – Tästä siinä on kyse

20-vuotias kangasalalainen Melissa Blomerus hakeutui Tredun uuteen koulutukseen ja kertoo, miksi opiskelu on helpompaa muiden romanien kanssa, ja miten ammattitutkinto muuttaisi hänen elämäänsä. Asiantuntijoiden mukaan romanien asenteet koulutukseen ovat muuttuneet. Yksi ilmiö kuitenkin huolestuttaa ja kertoo kahtiajaosta romaniperheissä.

– Äitini on tukenut minua kouluasioissa ja pakottanut menemään kouluun, vaikka siellä olisi minkälaista häiriötä ja ongelmia, kertoo Kangasalla asuva Melissa Blomerus, 20. Hän on hakenut vain romaneille tarkoitettuun koulutukseen Treduun.

4.9.2021 6:30

Aamulehti

Tampereella ammattiopisto Tredussa alkaa marraskuussa kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon tähtäävä koulutus, joka on tarkoitettu pelkästään romaneille.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen kautta opiskelijoita otetaan vähintään 12 , enintään 15. Toukokuun loppuun 2022 kestävän koulutuksen jälkeen voi jatkaa opintoja perustutkintoon asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut