Työvoimapula - Näillä ravintoloilla olisi töitä lähes 400 työntekijälle - Pirkanmaa - Aamulehti

Tällä nelikolla olisi töitä lähes 400 työntekijälle Pirkanmaalla – Katso, millaisia ovat palkat ravintola-alalla, jonka huutava työvoimapula on johtanut yllättäviin seurauksiin

Työvoimapulasta kärsivät ravintolat ovat joutuneet jopa supistamaan aukioloaikojaan ja ruokatarjontaansa Pirkanmaalla. Neljä ravintola-alan johtajaa kertoo, mitä työvoimapulasta on seurannut ja miten sitä yritetään nyt ratkaista. Niko Mäkitalo, 22, aloitti kesällä työt Kaukajärven McDonald’sissa Tampereella.

Torstaina alkuillasta Kaukajärven McDonald’silla kävi jatkuvasti yksittäisiä asiakkaita ja seurueita. Heitä palveli Niko Mäkitalo, joka on ollut töissä pian kaksi kuukautta.

29.8. 6:30

Aamulehti

Ravintola-alaa vaivaa vaikea työvoimapula Pirkanmaalla. Tarvetta on esimerkiksi pikaruokaravintoloiden työntekijöille, kokeille, tarjoilijoille ja esihenkilöille.

– Meillä on ollut aivan huutava pula työntekijöistä. Pahimmillaan akuutti työntekijätarve meillä oli varmaan reilu 50 henkeä, Tampereen Hämeenkadun, Jäähovin, Kaukajärven ja Lielahden McDonald’sien yrittäjä Hannu Wiinikainen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut