Valtteri Väyrynen on Kuhmoisten uusi kunnanjohtaja – ”Nyt olo on vähän kuin maratoonarilla maaliin tullessa” - Pirkanmaa - Aamulehti

Valtteri Väyrynen on Kuhmoisten uusi kunnanjohtaja – ”Nyt olo on vähän kuin maratoonarilla maaliin tullessa”

Maanantai-iltana kokoontunut Kuhmoisten valtuusto valitsi uuden kunnanjohtajan suljetulla lippuäänestyksellä. Valtteri Väyrynen voitti Kimmo Malinin äänin 13-8.

Valtteri Väyrynen toimii tällä hetkellä Laukaan sivistyspalveluiden hallinto- ja talouspäällikkönä.

19.8.2021 12:15

Kuhmoisten kunnanvaltuusto valitsi multialaisen Valtteri Väyrysen uudeksi kunnanjohtajaksi.

Kuhmoisten kunnanhallitus otti kunnanjohtajan valintaan kantaa viime viikon kokouksessa esittäen valtuustolle pitävänsä Valtteri Väyrystä ja Kimmo Malinia soveltuvimpina ehdokkaina uudeksi kunnanjohtajaksi.

Maanantai-iltana kokoontunut valtuusto valitsi uuden kunnanjohtajan suljetulla lippuäänestyksellä. Väyrynen voitti äänin 13-8.

– Kyllä tämä tuntuu unenomaiselta. Tämä on ollut pitkä prosessi, ja nyt olo on vähän kuin maratoonarilla maaliin tullessa – väsynyt, mutta onnellinen, Väyrynen summaa tunnelmia heti valtuuston päätöksen jälkeen.

Väyrynen siirtyy Kuhmoisten kunnanjohtajaksi Laukaan sivistyspalveluiden hallinto- ja talouspäällikön tehtävästä. Väyrynen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri, kasvatustieteiden kandidaatti sekä palomies.

Kuhmoinen saa Väyrysen sanojen mukaan helposti lähestyttävän kunnanjohtajan, joka on kunnan arjessa mukana.

– Haluan olla sellainen kunnanjohtaja, jonka kanssa kaikki uskaltavat tulla juttusille tai istahtaa kahville samaan pöytään.

Väyrysen mukaan hänen tärkein tehtävänsä kunnan keulassa on sote-uudistuksen maaliin panemisen lisäksi toimivan strategian luominen yhdessä valtuuston kanssa.

– Jos haluamme, että Kuhmoinen on kehittyvä kunta, on meidän uskallettava ideoida uutta. Minä aion toimia rohkeana ideoijana. Meidän täytyy luoda elinvoimaa ja saada lisää asukkaita.

Valtteri Väyrynen

47 vuotta

Koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri (Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu), kasvatustieteiden kandidaatti sekä palomies.

Laukaan kunnan sivistyspalveluiden talous- ja hallintopäällikkö vuodesta 2018 lähtien. Sitä ennen Pielaveden hallinto- ja sivistysjohtaja.

Asuu Multialla yhdessä avovaimonsa kanssa.

Kolmen lapsen isä. Lapset asuvat viikot Helsingissä.

Harrastaa kalastusta, retkeilyä, liikuntaa monessa muodossa sekä pelastustoimintaa.

Perheessä puhaltavat uudet tuulet

Tuore kunnanjohtaja kertoo kuulleensa saman kysymyksen monta kertaa Kuhmoisten johtajan pestiin liittyen – kuinka pitkäaikaiseksi tehtävä jää?

– Tämä on minulle pitkäaikainen pesti. Olen pienen kylän poika, lähtöisin Uudestakaupungista. Minulla ei ole kiire minnekään Kuhmoisista, Väyrynen toteaa.

Väyrynen toteutti avopuolisonsa kanssa vuosi sitten unelman omasta talosta järven rannalla, mutta Väyrynen aikoo muuttaa Kuhmoisiin. Matkaa Multialta Kuhmoisiin kertyy reilut 100 kilometriä.

Väyrysen puoliso Noora Pajari aloitti muutama viikko sitten Keuruun kaupunginjohtajana, joten perheessä puhaltavat uudet tuulet.

– Olemme molemmat olleet tietoisia, että tulemme jossain vaiheessa töidemme vuoksi asumaan eri paikkakunnilla viikot. Mielestämme kaupungin- tai kunnanjohtajan täytyy kuitenkin asua johtamassaan paikassa. Tulemme etsimään meille sopivan tukikohdan, jossa voimme viettää viikonloppuja yhdessä.

Uuden kunnanjohtajan on tarkoitus aloittaa tehtävässään jo 1. lokakuuta alkaen. Kuhmoisten pitkäaikainen kunnanjohtaja Anne Heusala irtisanoutui virastaan keväällä, kun hänet valittiin Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut