Veittijärven avantosaunan siirto toiselle rannalle hyväksyttiin – kiinteistön omistajat maksavat kustannukset - Pirkanmaa - Aamulehti

Veittijärven avantosaunan siirto toiselle rannalle hyväksyttiin – kiinteistön omistajat maksavat kustannukset

Ylöjärven avantouimarit maksaa kiinteistönomistajille rakennuksen arvon ja siirtokustannukset takaisin kymmenen vuoden kuluessa.

Kuvan etualalla oleva Veittijärven sauna siirretään järven toiselle rannalle. Tältä Kesäniemessä näytti syyskuussa 2019.

16.8.2021 19:26

Aamulehti

Ylöjärven kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana Ylöjärven avantouimareiden Veittijärven saunan siirtämistä koskevan uuden aiesopimuksen.

Sopimuksen mukaan kiinteistön omistajat Kirsi ja Reijo Karppinen siirtävät kustannuksellaan saunarakennuksen nykyiseltä sijaintipaikaltaan Kesäniemestä järven toiselle rannalle.

Jos luvitus ja rahoitus ovat kunnossa, tavoitteena on siirtää sauna jo vuonna 2021, mutta viimeistään vuonna 2022.

Rakennukseen on mahdollista tehdä siirron yhteydessä mahdollisesti vähäisiä muutoksia, mutta rakennusmassa säilyisi nykyisen suuruisena eli 129 + 45 -neliöisenä.

Yhdistyksen ja rakennuksen nykyisen omistajan välisen sopimuksen mukaisesti rakennusluvan saunarakennukselle hakee rakennuksen nykyinen omistaja, jonka omistukseen rakennus jää. Rakennuksen omistus siirtyy yhdistykselle kymmenen vuoden kuluessa.

Siirron jälkeen nykyisen tontin tuleva toiminta on jatkossa voimassa olevan asemakaavan mukaista eli kysymyksessä on erillispientalon tontti.

Sauna siirretään Veittijärven luoteisrannalle. Paikka on kaupungin omistamalla maalla.

Ylöjärven kaupunki on hakenut uudelle tontille poikkeusluvan ja se rakentaa paikalle viemäröinnin. Muuten kaupunki ei aio osallistua siirto- ja perustamiskustannuksiin.

Perusteluihin lisättiin huomautus, että mahdollisesti tarvittavista rannan ruoppauksista sovitaan erikseen. Lähtökohtaisesti tarkoituksena on, että kaupunki vastaa uudella paikalla ennen toiminnan käynnistymistä tapahtuvasta ruoppauksesta, mutta ei enää sen jälkeen.

Lue lisää: Uusi käänne Veittijärven saunakiistassa: omistajat kustantavat saunan siirron – avantouimarit ostaa saunan kymmenen vuoden kuluessa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut