Uusi Kangasalan harjoitusjäähalli kaksinkertaistaa jäävuorot elokuussa - Pirkanmaa - Aamulehti

Uusi harjoitusjäähalli kaksinkertaistaa Kangasalan jäävuorot elokuussa – halliin rakennetaan myös erikoisuus

Uudesta neljä miljoonaa euroa maksaneesta harjoitushallista löytyy myös Pirkanmaan ainoa maalivahtien harjoittelualue.

Isännöitsijä Kari Hokkanen (takana), jäähalliyhtiön vpj. Tapio Tulenheimo, pj. Jussi Jokilampi ja hallimestari Hannu Janger Kangasalan uudessa harjoitusjäähallissa.

26.7. 8:14

Aamulehti, Kangasala

Jäähalliharjoittelun tilanne Pirkanmaalla paranee elokuun alusta, kun uusi Kangasalan harjoitusjäähalli saadaan käyttöön.

25 vuotta sitten valmistuneen Kangasalan Jäähalli oy:n ensimmäisen hallin viereen on valmistunut neljällä miljoonalla eurolla toinen halli sekä 27 metriä leveä ja 57 metriä pitkä kaukalo.

Hallin 750 000 euron valtionavustus varmistui Kangasalan Jäähalli oy:n hallituksen puheenjohtajan Jussi Jokilammen mukaan toisella hakukerralla keväällä 2020.

– Valtion mukaantulo edesauttoi, että yhtiö uskalsi laittaa suunnittelun ja kilpailutukset käyntiin. Vuorot alkavat pyöriä uudessa hallissa 2. elokuuta.

Kangasalan harjoitusjäähallista löytyy erikoisuus, jollaisia ei tiettävästi ainakaan muualla Pirkanmaalla ole.

– Hallin toiseen päätyyn saatiin toteutettua maalivahtien harjoittelualue, jota tulevat käyttämään myös lapset kaupungin varaamilla vuoroilla. Taitoluistelijatkin ovat osoittaneet kiinnostusta uuteen harjoittelupaikkaan, sanoo Jokilampi.

Maalivahtien harjoitusalueelta on varattu joka päivä kaksi tuntia pienten lasten yleisöluistelua varten.

Hallimestari Hannu Janger uudella maalivahtien harjoittelualueella, jollaista ei löydy ainakaan muualta Pirkanmaalta.

”Kaikki parhaan ajan vuorot on jo varattu”

Kangasalan toinen kaukalo tulee tarpeeseen, koska jäävuoroista on puutetta koko kaupunkiseudulla.

– Tulevan kauden kaikki parhaan ajan prime time -vuorot on jo varattu molempiin halleihin eli täyttöaste on hyvä, Jokilampi huomauttaa.

Jäähalliyhtiön toimitusjohtaja ja hallien isännöinnistä vastaavan Pirkanmaan Laatuisännöinti oy:n isännöintipäällikkö Kari Hokkanen sanoo, että noilla käyttöasteilla uusinvestointia varten otettuja lainoja pystytään lyhentämään turvallisin mielin.

Uuden hallin toiseen kerrokseen saatiin toteutettua noin 50 metrin juoksurata ja kuntosali.

Tulossa jäädytysveden suljettu kiertojärjestelmä

Jäähalliyhtiön hallituksen varapuheenjohtajan Tapio Tulenheimon mukaan hallin toteutuksessa on käytetty uusinta saatavilla olevaa tekniikkaa.

– Suunnitelmissa ovat aurinkoenergian hyödyntäminen sekä jäädytysveden suljettu kiertojärjestelmä, eli voimme kierrättää samaa vettä ja saamme aikaiseksi myös sitkeämpää jäätä, selvittää Tulenheimo.

Yleisöluisteluun tarkoitetut vapaat vuorot nelinkertaistuvat aiemmasta, kun kaupunkilaiset pääsevät inhimilliseen aikaan sekä mailattomiin että mailattomiin vuoroihin sunnuntaiaamuisin ja keskiviikkoiltaisin.

Hallimestari Hannu Jangerin mukaan uuden hallin toiseen kerrokseen on saatu toteutettua noin 50 metrin juoksurata ja myös kuntosali.

– Investoinnin yhteydessä muutettiin myös vanha jäähalli mestis-tasoiseksi eli sinne tehtiin joustokaukalo.

Kangasalan vanha jäähalli on uudistettu mestis-tasoiseksi eli siellä on nyt joustokaukalo.

Kangasalan kaupunki omistaa Kangasalan Jäähalli oy:stä 34 prosenttia ja loppuosuus on paikallisten seurojen ja yksityisten hallussa.

Jäähalliyhtiötä omistavat Kangasalan Kisa, Kisa-Eagles Kangasala, Kangasalan Voitto, Pälkäneen kunta sekä uusina Ilves ja Tappara.

Kangasalan uuden hallin pääurakan toteutti paikallinen rakennusliike Malm 2,2 miljoonan euron arvolisäverottomalla urakkasummalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: