Hyvinvointialueen johtajavalinnat alkavat - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen pohjustaminen etenee, nyt valitaan johtoporras – Nämä henkilöt valmistelevat sote-uudistusta alueellamme

Pirkanmaan hyvinvointialuetta valmisteleva elin pitää ensimmäisen kokouksensa huomenna. Esityslistalla on henkilövalintojen lisäksi hallinnon järjestämistä.

Muutosjohtajiksi esitetään Jaakko Herralaa ja Jukka Alasentietä. Aluepelastuslaitoksen hallintopäällikkö Pirkko Lindströmiä esitetään myös osa-aikaiseksi hyvinvointialueen palo- ja pelastustoimen hallintopäälliköksi kymmenen prosentin työajalla.

30.6. 14:28

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmisteleva elin valitsee alueen ensimmäiset viranhaltijat ja puheenjohtajistonsa järjestäytymiskokouksessaan 1. heinäkuuta.Valmisteleva elin vastaa sote-uudistuksen käytännön valmistelusta Pirkanmaalla kevääseen 2022 saakka.

Muutosjohtajia esitetään valittavaksi kaksi ja lisäksi yksi hallintopäällikkö 10 prosentin työajalla.

Hallinnon ja järjestämisen muutosjohtajaksi esitetään Jukka Alasentietä ja sote-palveluiden muutosjohtajaksi Jaakko Herralaa. Palo- ja pelastustoimen hallintopäälliköksi esitetään Pirkko Lindströmiä.

Herrala ja Alasentie toimivat jo nyt Pirkanmaan liitossa hyvinvointialueen valmistelutehtävissä. Lindström hoitaa hyvinvointialueen tehtävää oman aluepelastuslaitoksen hallintopäällikön toimensa ohella. Virat ovat määräaikaisia 31.12.2022 saakka.

Vaten puheenjohtajaksi esitetään Tarmo Martikaista ja varapuheenjohtajaksi Taru Kuosmasta.

Väliaikainen valmisteleva elin

Pirkanmaalla kunnat, sairaanhoitopiiri ja pelastuslaitos ovat yksimielisesti valinneet valmistelevan elimen jäsenet ja heille varajäsenet (suluissa).

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri: johtaja Tarmo Martikainen (Pasi Virtanen). Hallintojohtaja Vuokko Ylinen ( Pekka Erola). Johtajayliääkäri Juhani Sand (Eija Tomas).

Pirkanmaan pelastuslaitos: Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen (Teemu-Taavetti Toivonen)

Kunnat: Pirkkalasta perusturvajohtaja Paula Paavilainen (Titta Pelttari, Lempäälä), Sastamalasta sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki (Timo Tallila Ikaalinen), Tampereelta sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen (Eeva Torppa-Saarinen), konsernijohtaja Juha Yli-Rajala (Reija Linnamaa), Kangasalta kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ( Eero Väätäinen Nokia ), Akaasta kaupunginjohtaja Antti Peltola (Akaa), ( Minna Uschanoff Valkeakoski), Parkanosta terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen (Raija Ruoranen pshp).

Ensimmäisen kokouksen esityslistalla on myös joukko alueen perustamiseen liittyviä hallinnollisia päätöksiä, kuten esimerkiksi henkilöstön palkkauksen ja rekrytoinnin periaatteet.

Valmisteleva elin johtaa hyvinvointialueen päätöksentekoa siihen saakka kunnes aluevaltuusto aloittaa työnsä. Pirkanmaan liiton maakuntajohtaja Esa Halme asetti valmistelevan elimen 29.6.

Oikaisu 1.7.2021 kello 10.50. Korjattu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajan nimi, hän on Tarmo Martikainen, ei Timo, kuten jutussa ensin luki. Lisätty toimielimeen puuttuvat Juhani Sand ja varajäsen Eija Tomas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: