Kangasalla sytytettyjen palojen tekijä selvillä – alle 15-vuotias poika myönsi teot - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasalla sytytettyjen palojen tekijä selvillä – alle 15-vuotias poika myönsi teot

Poliisi kuuli rikollisiin tekoihin epäiltynä Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa. Hän myönsi olleensa palojen sytyttäjä. Asia selvisi Sisä-Suomen poliisin saamien vihjetietojen ja valvontakameroiden tallenteiden avulla.

Kangasalla syttyi maanantain ja tiistain välisenä yönä tulipalo entisessä Pikkolan päiväkodissa Riihikujalla. Rakennus vaurioitui palossa pahoin. Sammutustyöt olivat käynnissä maanantaina 28.6.2021 kello kahdeksan aikaan aamulla.

29.6.2021 11:00

Aamulehti

Poliisi kuuli rikollisiin tekoihin epäiltynä Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa, joka myönsi sytyttäneensä paloja Kangasalla.

Hän kertoi paloista asioita, jotka täsmäsivät poliisin tiedossa olleisiin tapahtumien yksityiskohtiin, poliisi tiedottaa. Mitään varsinaista motiivia näille teoille hän ei osannut kertoa.

Asia alkoi selvitä, kun Sisä-Suomen poliisi sai tapahtumista vihjetietoja. Myös valvontakameroiden tallenteita tutkittiin.

Kangasalla useita paloja lyhyen ajan sisällä

Kangasalla oli sytytetty yhteensä neljä tulipaloa maastossa Kirkkoharjun ja Linturinteen alueilla maanantain 21.6. ja tiistain 22.6.2021 välisenä aikana. Tulipalot vaurioittivat maapohjaa ja puustoa. Kahdessa tapauksessa vaurioita maastossa oli melko laajalla alueella. Paloissa oli myös mahdollinen vaara sille, että ne olisivat päässeet leviämään.

Perjantaina 25.6.2021 sytytettiin aamuyöllä tuleen Suoraman urheilukentän pukutila-varastorakennus. Rakennukselle aiheutui tuossa palossa tuntuvia vahinkoja.

Lue lisää: Suoraman urheilukentän varastorakennus paloi Kangasalla – poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

Maanantaina 28.6.2021 sytytettiin aamuyöllä tuleen Riihikujalla oleva entinen Pikkolan päiväkotirakennus. Tyhjillään olleelle rakennukselle aiheutui isot vahingot.

Lue lisää: Kangasalan entisen Pikkolan päiväkodin tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi – Kuvat ja video: tältä paikalla näytti aamulla

Iän vuoksi tekijä ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa

Alle 15-vuotiaana hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten rikostutkinnat eivät tule etenemään syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn. Koska kyseessä on lapsi, poliisi ei tiedota henkilöstä tai asioista tarkemmin.

Alaikäinen on kuitenkin korvausvastuussa teoistaan. Kaikissa näissä tulipaloissa on asianomistajana Kangasalan kaupunki. Normaalin käytännön mukaisesti poliisi ilmoitti asiasta lastensuojeluviranomaisille.

Rikoksia tutkitaan vahingontekorikoksina. Maastossa sytytettyjen palojen osalta saattaisi täyttyä myös muu rikosnimike, riippuen palojen leviämisriskin todennäköisyydestä ja muista seikoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut