Miten juhannus vaikuttaa Pirkanmaan junaliikenteeseen? - Pirkanmaa - Aamulehti

Useita Tampereelta lähteviä junavuoroja korvataan juhannuksena busseilla – Jyväskylän-radalla pitkä käyttökatko

Juhannuksena tehdään ratatöitä eri puolilla Pirkanmaata. Ne vaikuttavat Tampereelta lähtevään junaliikenteeseen.

Monia Tampereen rautatieasemalta Oriveden suuntaan lähteviä junavuoroja korvataan juhannuksena linja-autolla. Ilmakuva ratapihasta on otettu heinäkuussa 2020.

24.6.2021 15:31

Aamulehti

Tampereen kautta kulkevia junavuoroja korvataan juhannuksena busseilla monilla eri yhteysväleillä. Bussikuljetusten syynä ovat juhannuksena perjantaista sunnuntaihin tehtävät ratatyöt.

Sekä Tampereen ja Jyväskylän että Tampereen ja Haapamäen väleillä on pitkät käyttökatkot. Jyväskylään kulkevalla radalla katkon pituus on noin 48 tuntia.

Väyläviraston teettämien ratatöiden vuoksi Jyväskylän-radalla on liikennekatko perjantaista 25. kesäkuuta noin kello 16 alkaen aina sunnuntaihin 27. kesäkuuta kello 15 saakka.

Lue lisää: Tutut ruuhkat palaavat juhannuksen liikenteeseen Tampereen seudulla: ”Ajoittain liikenne voi tökätä ihan pysähdyksiin asti”

Lue lisää: Juhannuksen menoliikenteen ruuhkapaikat tiedetään – kärjessä ovat etenkin nämä kaksi risteystä

Samaan aikaan on katko Orivesi–Haapamäki-välillä. Katko jatkuu sunnuntaina hieman pidempään eli noin kello 22 saakka.

Junat korvataan busseilla katkon aikana.

Jyväskylän-bussien lähtö- ja pysähdyspaikka on Tampereella rautatieaseman pääovien edessä ja Orivedellä Matkahuollolla. Jyväskylään menevät bussit eivät pysähdy Oriveden rautatieasemalla.

Myös Haapamäen-radalla korvataan junia busseilla välillä Tampere–Haapamäki–Jyväskylä. Linja-autot näille vuoroille lähtevät Tampereella rautatieaseman pääovien edestä, Orivedellä aseman ja keskustan seisakkeen parkkipaikoilta, Juupajoella seisakkeen parkkipaikalta sekä Vilppulassa ja Kolhossa aseman parkkipaikalta.

Ajantasaiset tiedot muutoksista löytyvät VR:n sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut