Veittijärven saunakiistan käsittelyssä odotetaan avantouimarien vastausta - Pirkanmaa - Aamulehti

Veittijärven saunakiistassa uhkasakko mahdollinen – avantouimareilta odotetaan nyt selvitystä: ”Se on pitkälti heidän vastauksestaan kiinni”

Ylöjärven ympäristölautakunta kehottaa edelleen asianosaisia lopettamaan asemakaavamääräysten ja rakennusluvan vastaisen toiminnan kiinteistöllä.

Ylöjärven Kesäniemiessä sijaitseva Veittijärven sauna kuvattiin syyskussa 2019.

24.6.2021 13:04

Aamulehti

Ylöjärvellä sijaitsevan Veittijärven saunan käsittely eteni Ylöjärven ympäristölautakunnan kokouksessa keskiviikkona.

Kokouksessa ympäristölautakunta päätti antaa kiinteistön omistajille ja vuokralaisille tilaisuuden tulla asiassa kuulluksi ja antaa selvityksensä siitä, miksi saunatoimintaa ei ole lopetettu kehotuksista huolimatta.

Lue lisää: Löylyttely ei vielä lopukaan Veittijärven saunalla: Ylöjärven saunojat harkitsevat valituksia ja poikkeuslupahakua

Mahdollinen selvitys on jätettävä ympäristölautakunnalle viimeistään 2.8.2021 mennessä. Selvityksen puuttuminen ei estä asian käsittelyn jatkamista ympäristölautakunnassa.

Asian jatkokäsittely tarkoittaisi sitä, että kiinteistön omistaja velvoitetaan saunatoiminnan lopettamiseen. Tähän saakka kyse on ollut kehotuksesta.

Velvoitteen tehosteena käytettäisiin juoksevaa uhkasakkoa.

Ylöjärven ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pekka Hietaniemi kertoo, että päätös eteni pohjaehdotuksen mukaisesti. Asian käsittely ei etene ennen elokuun alkua.

– Tämä oli yleinen päätös, jossa pyydettiin avantouimareilta lausuntoa toiminnan keskeyttämisessä. Päätös meni pohjaehdotuksen mukaisesti.

– Mukaan tuli myös maininta siitä, että heiltä edellispäivänä tullut kirje otetaan huomioon selvityksessä. Eli elokuuhun saakka heiltä odotetaan vastausta. Sillä aikaa ei tapahdu vielä mitään.

Asian eteneminen ja mahdollinen uhkasakko riippuvat Hietanimen mukaan avantouimareiden vastauksesta.

– Joko uhkasakko pistetään toimeen, tai sitten ryhdytään muihin toimenpiteisiin, jos vastaus antaa niihin aihetta. Se on pitkälti heidän vastauksestaan kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut