Pirkanmaan pelastuslaitoksella armoton työruuhka helteen ja kuivuuden takia: Virroilla laaja maastopalo saatiin sammutettua vasta aamuyöllä - Pirkanmaa - Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitoksella armoton työruuhka helteen ja kuivuuden takia: Virroilla laaja maastopalo saatiin sammutettua vasta aamuyöllä

Pirkanmaalla syttyi tiistaina useita maastopaloja. Vaikein tilanne on Virroilla.

22.6. 16:56 | Päivitetty 23.6. 8:24

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitoksella oli käynnissä samanaikaisesti useita tehtäviä eri puolilla Pirkanmaata tiistaina.

Virtain Valkeajärventiellä oli tiistai-iltana yhä käynnissä metsä- ja maastopalo. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle kolmen jälkeen iltapäivällä.

Sammutustöissä oli iltapäivällä pitkälti yli toistakymmentä yksikköä, kertoi tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen. Kahdeksan jälkeen tiistai-iltana kohteessa oli yhä paikalla kymmenkunta yksikköä.

Pelastuslaitoksen mukaan kallioista metsänpohjaa paloi noin 3–4 hehtaarin alueella. Alue oli hankalassa paikassa pitkän selvitysmatkan päässä pienen suoalueen ja kallionjyrkänteen takana, ylhäällä kallion päällä. Maasto oli hankala pelastajille: letkujen selvitysmatkat olivat pitkät ja alueella oli korkeuseroja.

Paloalueen välittömässä läheisyydessä ei ollut rakennuksia edes satojen metrien päässä.

Illalla kahdeksan jälkeen alue oli rajattu ja sammutustyöt yhä käynnissä. Tuntia aikaisemmin, iltaseitsemän aikaan Hiltunen kertoi, että vaikeakulkuisessa maastossa oleva palo oli saatu hallintaan ja paloalueen reunoja kasteltiin. Yksi alueen reunoista oli tuolloin vielä sammuttamatta.

Aikaisemmin tiistaina Hiltunen kertoi, että maastossa palaa arviolta 5 000 neliömetrin alueella voimalinjojen alla. Iltaseitsemältä Hiltunen kertoi, että maastoa palaa vajaan hehtaarin alueella, mutta tarkkaa pinta-alaa oli vaikea sanoa ennen kuin koko paloalue on sammutettu.

Laajahko maastopalo saatiin lopulta sammutettua aamuyöllä, kertoo keskiviikkoaamuna kello kahdeksalta tavoitettu päivystävä palomestari Ville Vahala.

– Aamuviiden aikaan miehet poistuivat kohteesta. Pelastustoiminta on kuitenkin tavallaan kesken, eli käymme vielä tämän vuorokauden aikana tarkastamassa kohteen ja vasta sitten luovutamme sen maanomistajalle, Vahala sanoo.

Hänen mukaansa maastopalo poltti lopulta Virroilla hieman alle neljä hehtaaria metsänpohjaa.

Pelastuslaitoksella kiirettä

Pirkanmaan pelastuslaitokselle tuli tiistai-iltapäivällä kova työruuhka puoli neljästä alkaen. Meneillään on yhtä aikaa maastopalot Sastamalan Kiikoisissa ja Virroilla, tieliikenneonnettomuus Akaassa ja vahingontorjunta Tampereen Tammelassa Peltokadulla.

– Kaikki linjat ovat tukossa, ja sää näyttää siltä että voi tulla vielä muutakin, Hiltunen sanoi kello 16.45 aikaan.

Iltapäivän aikana maastopaloja on syttynyt muuallakin Pirkanmaalla ja Keski-Suomen puolella. Sastamalan Honkatiellä syttynyt palo saatiin Hiltusen mukaan sammutettua parin yksikön voimin.

Paloalue oli Hiltusen mukaan kooltaan muutaman kymmenen neliötä.

– Se ei ollut kovin iso alue, ja palo saatiin nopeasti hallintaan.

Lisäksi maastoa syttyi tiistaina palamaan Keski-Suomen ja Pirkanmaan rajalla. Sammutustöissä olivat puoli kuuden aikaan iltapäivällä yksi yksikkö sekä Pirkanmaan että Keski-Suomen pelastuslaitoksilta.

Päivitetty 23.6.2021 kello 8.25: Lisätty tieto Virtain maastopalon sammuttamisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: