Kangasalla sammutettiin yöllä maastopaloa – ”voimakas epäily on, etteivät ne itsestään ole syttyneet” - Pirkanmaa - Aamulehti

Kangasalla sammutettiin yöllä maastopaloa – ”voimakas epäily on, etteivät ne itsestään ole syttyneet”

Sivullisen toiminta auttoi pitämään palon aisoissa ennen pelastuslaitoksen yksiköiden tuloa.

Kirkkoharjun alueella Kangasalla sammutettiin maastopaloa tiistain vastaisena yönä.

22.6. 6:59

Aamulehti

Kangasalla sammutettiin maastopaloa Kirkkoharjun alueella tiistain vastaisena yönä. Hälytys tilanteesta tuli kello 2.26.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan paloalueita oli kolmessa kohtaa Kirkkoharjun kuntoradan molemmin puolin. Suurin alueista oli noin 400 neliötä.

Päivystävä palomestari Jarno Majaniemi kertoo, että etäisimpien paloalueiden väli oli noin pari sataa metriä.

Palojen syttymissyystä ei ole varmuutta, mutta ihmistoiminnalla epäillään olevan osuutta asiaan.

– Voimakas epäily on, etteivät ne itsestään ole syttyneet. Kyllä siellä varmaan jonkinmoista itseaiheutettua on, mutta mikä se homman nimi on, sitä on tässä vaiheessa vaikea sanoa, Majaniemi sanoo.

Palot havaitsi sivullinen, joka huomasi metsästä nousevan savua. Hän oli ollut liikkeellä autolla, kun havaitsi tilanteen. Majaniemi kertoo, että sivullisen toiminta auttoi pitämään palon aisoissa ennen pelastuslaitoksen yksiköiden tuloa paikalle.

– Hän vaivautui menemään katsomaan, mitä on tapahtunut. Sen jälkeen hän teki hälytyksen ja vielä alkoi sammuttaakin omatoimisesti. Sen takia palo pysyi hyvin aisoissa kunnes pääsimme paikalle.

Palon hillitsemiseen paikalle mennyt osasi käyttää perinteistä hosaa eli puun taimesta, oksasta tai latvuksesta tehtyä sammutusvälinettä.

Pelastuslaitos sammutti palot, eivätkä ne uhanneet muuta omaisuutta, koska ne havaittiin ajoissa.

– Tässä tapauksessa ei ollut vaarassa muuta omaisuutta, kun palo onneksi havaittiin näinkin nopeasti. Jos se olisi saanut rauhassa palaa, olisi ollut mahdollista, että palo olisi lähtenyt leviämään, Majaniemi sanoo.

Asutusta on palopaikasta noin puolen kilometrin säteellä.

Päivitys 22.6.2021 kello 7.31: Lisätty päivystävän palomestarin kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: