Lämmin sää työllisti Pirkanmaan pelastuslaitosta - Pirkanmaa - Aamulehti

Lämmin sää työllisti Pirkanmaan pelastuslaitosta: autolla järveen ja risujen polttoa varoituksista piittaamatta

Pirkanmaalla kaksi pientä maastopaloa sai torstaina alkunsa risujen poltosta. Maakunnassa on voimassa ruohikkopalovaroitus eli avotulen teko on kiellettyä.

Torstai oli kuluvan vuoden toistaiseksi kuumin päivä Pirkanmaalla. Näin hellepäivästä nautittiin Suolijärven uimarannalla 25. kesäkuuta 2020.

13.5. 22:14

Aamulehti

Helteinen sää työllisti Pirkanmaan pelastuslaitosta jonkin verran torstaina. Parkanon ison maastopalon lisäksi pelastuslaitos sai useampia pieniä hälytyksiä.

Illalla puoli kahdeksan aikaan pelastuslaitos osallistui pienen maastopalon sammuttamiseen Lempäälässä. Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen kertoo, että palo oli saanut alkunsa risujen poltosta.

Maastoa paloi vain pieneltä alueelta, mutta palo pääsi sen verran leviämään maastoon, että sammutustöissä tarvittiin pelastuslaitoksen apua.

Samantyyppinen pieni maastopalo sattui Kangasalla. Kuokkasen mukaan pelastuslaitoksen yksikkö kävi kohteessa, mutta vahingot jäivät pieniksi.

Pirkanmaalla on tällä hetkellä voimassa ruohikkopalovaara. Ilmatieteen laitoksen mukaan ruohikkopalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Pelastuslaitoksella onkin yksinkertainen viesti:

– Avotulenteko on kielletty. Se on hyvin yksinkertaista. Silloin kun on ruohikko- tai metsäpalovaroitus voimassa, silloin ei avotulta saa tehdä, Kuokkanen sanoo.

Onnettomuuksia vesillä

Maastopalojen lisäksi pelastuslaitoksella oli pieniä vahingontorjuntatehtäviä eri puolilla Pirkanmaata.

Kahdeksan aikaan illalla pelastuslaitos sai hälytyksen vahingontorjuntatehtävästä Nokialla.

– Joku oli Edenin veneenlaskuluiskalla lipsauttanut venettä peruuttaessaan järveen niin, että autonkin meni siinä mukana, Kuokkanen kertoo.

Pelastuslaitos ei Kuokkasen mukaan juuri pystynyt paikalla auttamaan, joten paikalle hälytettiin hinausliike.

Aikaisemminkin päivällä pelastuslaitos osallistui vedessä tapahtuneen pienen onnettomuuden pelastustöihin Lempäälässä.

Soutaja oli osunut veneellä kiveen, minkä seurauksena vene alkoi vuotaa ja se avustettiin trailerille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: