Lempäälän Sääksjärvelle valmistuu näyttävä seurakuntatatalo - Pirkanmaa - Aamulehti

Tällainen on Lempäälän Sääksjärvelle tuleva näyttävä seurakuntatalo – Hääjuhlavarauksia on kyselty jo ennen valmistumista

Vuosia odotettu uusi yksikkö valmistuu kesäkuussa ja vihitään ensi syyskuussa.

Laatoittajat Tuula Matkaselkä (vas.) ja Mika Tolvanen Tampereen pinta-asennus oy:stä laatoittamassa Sääksjärven seurakuntatalon salin lattiaa.

6.5. 7:33

Aamulehti, Lempäälä

Lempäälän Sääksjärveltä on jo vuosia puuttunut seurakuntatalo, kun vanha seurakuntatalo jouduttiin purkamaan huonokuntoisuuden ja sisäilmaongelmien takia.

Nyt arkkitehti Jouni Kulmala arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen oy:stä on piirtänyt Ruskontien ja Tampereentien kulmaukseen Sääksjärvellä näyttävän uuden seurakuntatalon. Kyse on itse asiassa monitoimitalosta.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja rakennus valmistuu kesäkuussa. Uuden monitoimitalon vihkiäisiä vietetään ensi syyskuussa.

Sääsuojien alla tehdään parhaillaan betonirunkoisen rakennuksen rappausta. Talo maalataan valmistuttuaan vaalealla sävyllä.

Lempäälän seurakunnan kiinteistöpäällikön Karri Koivusillan mukaan erikokoiset ja epäsymmetrisesti asetellut ikkunat tuovat luonnonvaloa seurakuntasaliin.

550-neliöiseen rakennukseen sijoittuvat seurakuntasali, kerhotilat, seurakunnan työntekijöiden ja diakonian toimistotila, partiokolo ja kompakti keittiö.

Lempäälän seurakunnan johtavan papin Matti Vehviläisen mukaan uusi tila on herättänyt kiinnostusta, ja sääksjärveläisten järjestöjen kanssa on käynnistetty yhteistyön suunnittelu tilojen käytöstä.

– Uusi toimitila vuosien tauon jälkeen on herättänyt kovaa kiinnostusta, ja se tulee aivan ilmeiseen tarpeeseen. Sääksjärven vetovoima myös asuinpaikkana on Lempäälässä kasvamassa, sanoo Vehviläinen.

Vehviläisen mukaan seurakunta haluaa olla mukana sääksjärveläisten arjessa.

L-muotoon suunniteltuun Lempäälän Sääksjärven seurakuntataloon tulee kuparikatto.

”Arkkitehtuuri kiehtoo käyttäjiä”

Seurakunnan kiinteistöpäällikön Karri Koivusillan mukaan arkkitehti Jouni Kulmala on piirtänyt näyttävälle paikalle myös tavanomaisesta poikkeavan rakennuksen.

– Rakennus on L-mallinen, sisällä on funktionalismin hengessä pyöreitä kulmia, katot ovat vinoja ja seurakuntasalissa on toistakymmentä erikokoista ja epäsymmetrisesti aseteltua ikkunaa. Ikkunoiden kautta saliin tulee hyvin luonnonvaloa. En ihmettele, että rakennus kiehtoo myös sen tulevia käyttäjiä, sanoo Koivusilta.

Hääjuhlatiedusteluja on kiinteistöpäällikön mukaan tehty jo ennen kuin rakennus on edes valmis.

Tässä tehdään töitä seurakuntatalon pääsisäänkäyntiaulassa. Vasemmalla on seurakuntatalon kompakti keittiötila.

3,5 miljoonan euron rakennus

3,5 miljoonaa euroa maksava rakennushanke on kiinteistöpäällikön mukaan edennyt aikataulussaan. Irtokalustehankinnat ovat vielä auki.

– Seurakuntatalo on varustettu kuparikatolla. Tontin Tampereentien puoleiseen reunaan rakennetaan betonimuuri, johon tulee aikanaan rakennuksen nimi tai vastaavaa.

Alakerran seurakuntasalin ja kerhotilan välissä on siirtoseinä, joka avaamalla saadaan Koivusillan mukaan luoduksi 200 neliömetrin yhtenäinen tila, johon voidaan sijoittaa enimmillään 60–80 tuolia.

Rakennushankkeen toteuttaa rakennusyhtiö Astora Rakennus oy, joka toimii Satakunnassa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Yhtiön pääkonttori on Porissa ja Pirkanmaan toimintaa johdetaan Lempäälästä.

Juttuun lisätty 6.5.2021 kello 9.12, että rakennushankkeen toteuttaa lempääläläinen rakennusyhtiö Astora Rakennus oy.

Tältä Sääksjärven uusi seurakuntatalo näyttää arkkitehtitoimiston suunnittelukuvissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: