Hämeenkyrön keskustaan suunnitellaan uudisrakennusta kunnan ja seurakunnan virastoille, uutta palvelutaloa sekä kahta kerrostaloa - Pirkanmaa - Aamulehti

Hämeenkyrön uusi keskusta alkaa hahmottua – kuvat näyttävät uuden alueen suuntaviivat, mukana muun muassa uusia kerrostaloja

Nykyisen kunnanviraston viereen suunnitellaan uudisrakennusta kunnan ja seurakunnan virastoille, uutta palvelutaloa Hollitien varteen sekä kahta kerrostaloa entisen teknisen viraston alueelle.

Tällaiselta näyttää Hämeenkyrön Hollitien varteen suunniteltu uusi palvelutalo arkkitehtitoimiston kuvassa.­

3.5. 20:47

Aamulehti

Hämeenkyrön uusi keskusta alkaa hahmottua arkkitehtitoimisto Neva oy:n suunnitelmakuvissa.

Hämeenkyrön kunnanhallitus linjasi kokouksessaan maanantaina 3. toukokuuta, että Hollitien tontinvaraussuunnittelua jatketaan aloitetulla tavalla.

Kunta ei ole sitoutumassa kiinteistöinvestointeihin eikä palvelutuotantoon tai palvelupaikkojen ostamiseen ennalta, vaan tekee päätökset myöhemmin.

Kunnanviraston ja Hollitien alueen suunnittelua viedään eteenpäin yhdessä NCC oy:n ja sen kumppaniyritysten kanssa.

Kunnantalon ja Hollitien alueella edetään kahdessa vaiheessa niin, että kunnantalon alue ja sen viereinen niin sanottu Hollitien alue eriytetään kahdeksi erilliseksi kokonaisuudekseen.

Avoin kilpailutus kunnantalon alueesta

Toinen osa kokonaisuutta on kunnantalon alueen kokonaiskehittäminen, josta järjestetään avoin kilpailutus, koska kunta on hankkimassa siihen suunniteltavasta kohteesta toimitilaa ja vastaava mahdollisuus on varattu myös seurakunnan tilatarpeille.

Mahdollinen uusi kunnanvirasto ja Hämeenkyrön seurakunnan tilat ovat sijoittumassa nykyisen valtatie 3:n ja Härkikujan kulmaukseen, lähelle kiertoliittymää.

Tontinvarausmenettely yhden toimijan kanssa ei ole mahdollista, koska kunta on hankkimassa toimitilaa kunnantaloa varten itselleen. Kysymys on kunnanhallituksen linjauksen mukaan toimitilahankinnasta ja siksi on toimittava hankintalain mukaisella kilpailuttamismenettelyllä.

Kilpailumenettely on valmisteltavana elinympäristön toimialalla. Kunta ei ole vuoden 2021 talousarviossa varautunut hallintotilojen rakennussuunnitteluun eikä kiinteistöinvestointiin, koska tavoitteena on yksityisen sijoittajan ja toteuttajan löytäminen kilpailuttamismenettelyn kautta.

Kunta myy rakennusoikeutta Hollitien alueelta

Hollitien alueelle sitä vastoin valittiin tontinvarausmenettely, koska kunta ei ole hankkimassa itselleen toimitilaa, vaan myymässä alueelle syntyvää rakennusoikeutta, kuten talouden tasapainottamisohjelmassa on päätetty.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistan mukaan tavoitteena on asumisen ja eriasteisten palvelujen muodostama kokonaisuus, jollainen Hämeenkyröstä puuttuu. Kunta ei ole vuoden 2021 talousarviossa varautunut tämän alueen rakennussuunnitteluun eikä kiinteistöinvestointeihin, vaan tavoitteena on yksityisen sijoittajan ja toteuttajien löytäminen yhteistyössä NCC:n kanssa.

Vaikka palvelutalon rakentaminen ei tule tapahtumaan tänä vuonna, kunta kuitenkin jo sitoutuisi suunniteltavien tilojen hankkijaksi ja perusturvan tekemän suunnitelman mukaan myös palveluntuottajaksi.

Tulossa yhteisöllistä asumista?

Kiinnostuksensa Hollitien alueen palvelutuotantoon on ilmoittanut Kuusikkoaho oy tarjoamallaan Virkkulankylä-konseptilla. Tällä toimintamallilla kuntaan olisi tarkoitus saada parissa vuodessa käynnistyviä yksityisiä investointeja ja työpaikkoja.

Näköpiirissä on koko kunnantalo-Hollitie-alueen valmistuminen uudenlaiseksi yhteisöllisen asumisen alueeksi. Hämeenkyrössä tarvitaan kunnanhallituksen mukaan ihmisten luottamus siihen, että asumisen mahdollisuudet ovat hyvät myös eläkevuosina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?