Ekojärven vanhassa kansakoulussa paloi asunto Sastamalassa – Tulipalosta aiheutui mittavat savuvahingot - Pirkanmaa - Aamulehti

Ekojärven vanhassa kansakoulussa paloi asunto Sastamalassa – Tulipalosta aiheutui mittavat savuvahingot

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa asumattoman huoneiston ulko-oven lähistöltä.­

22.4. 10:22

Sastamalassa palaa Ekojärven vanha kansakoulu. Tilanne ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen sanoo, että rakennuksessa oli neljä henkilöä sisällä, mutta he kaikki pääsivät itse ulos. Tiedossa ei ole henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen koululle 9:04.

Ensimmäisten tietojen mukaan koulu paloi sisätiloista ja savusukeltajat sammuttivat paloa sisältä.

– Alkutietojen mukaan kuisti olisi ollut tulessa. Ei pala täyden palon vaiheessa, mutta avua tulee runsaasti, Hiltunen kuvailee tilannetta.

Talossa on asuntoja molemmissa päissä ja toisen pään asunto on ollut asumaton.

Päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen kertoo, että jälkisammutus jatkuu pitkään.­

Päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen kertoi paikan päällä aamupäivällä., että palo on saanut alkunsa asumattoman huoneiston sisäänkäynnin kohdalta. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Palo ei levinnyt asuttuun päähän taloa, mutta koko rakennus kärsi mittavat savuvahingot. Pietiläisen mukaan koulu on noin 300 neliöinen ja olisi ollut täysin mahdollista, että koulua ei olisi kyetty pelastamaan.

Palo on saatu hallintaan, mutta jälkivartiointi jatkuu pitkään.

Palopesäkkeitä on tutkittu muun muassa ilmasta käsin kameralla.

Hiltunen kertoi aiemmin aamulla, että vanhan sammuttaminen on hankalaa.

– Vanha 1920 valmistunut puurakennus. Ne ovat aina arvaamattomia. Siellä on purua ja turvetta eristeenä, lauta- ja hirsirakenteita. Hyvin paloherkkiä materiaaleja. Niitä joudutaan purkamaan moottorisahoilla ja työ etenee hitaasti. Toivotaan, että onnistuu.

Paikalla on kymmenisen pelastuslaitoksen yksikköä. Lisäksi pelastuslaitoksen saapumista palopaikalle on hidastanut tiestön huono kunto ja tukkikuljetukset raskaalla kalustolla.

Ensimmäisenä palopaikalla oli Lantulan VPK suhteellisen nopeasti hälytyksestä. Sastamalan yksikkö oli paikalla puoli kymmenen aikaan.

Edit 22.4.2021 kello 11.29. Päivitetty juttu kauttaaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?