Lato syttyi palamaan Urjalassa - Pirkanmaa - Aamulehti

Lato syttyi palamaan Urjalassa – pelastuslaitos varoittaa kuivuudesta: ”Se on jokakeväinen riesa”

Urjalassa syttynyt palo sai alkunsa kulotuksesta. Aikaisemmin päivällä Vesilahdella syttyi pieni maastopalo risujen polton seurauksena.

15.4. 17:58 | Päivitetty 15.4. 19:02

Aamulehti

Lato syttyi palamaan Kaislarannantiellä Urjalassa torstaina iltapäivällä. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 17.34. Paikalle matkasi useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Risto Salonen kertoi puoli seitsemän aikaan illalla, että palo lähti leviämään kulotuksesta. Palo levisi vähän matkaa maastoon ja lisäksi latoon, jossa oli säilytetty muun muassa heinäpaaleja ja traktoria.

Noin kello 18.30 ladon sammutustyöt olivat yhä käynnissä. Salonen arvioi, että pelastuslaitos on paikalla vielä tunnin tai pari.

– Siellä on aika paljon palokuormaa, joten nyt suunnitellaan, miten se saadaan sammumaan, Salonen kertoi.

Salosen mukaan enää ei ole vaaraa, että palo leviäisi muualle, koska pelastuslaitos on saanut palon rajattua.

Lato tuhoutui Salosen mukaan tulipalossa täysin, ja oli jo tuhoutunut, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Kuivuus lisää palojen riskiä

Aikaisemmin torstaina Pirkanmaalla syttyi toinenkin maastopalo. Vesilahden Vakkalassa risukasan poltosta lähtenyt palo levisi ympäröivään kuivaan heinikkoon ja aluskasvillisuusmaastoon noin 20 kertaa 20 metrin kokoiselle alueelle.

Lue lisää: Risujen poltto sytytti pienen maastopalon Vesilahden Vakkalassa – pelastuslaitos muistuttaa varovaisuudesta tulen käsittelyssä

Päivystävä palomestari Salonen vahvistaa, että kuivuus lisää nyt maastopalojen vaaraa.

– Kun on näin kuivaa, on mietittävä, kannattaako tulitöitä tehdä, Salonen sanoo.

Suomessa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa on voimassa ruohikkopalovaara. Ilmatieteen laitos varoittaa, että tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

– Näitä pitää huomioida ja miettiä, kannattaako mitään polttaa, kun on näin kuivaa. Se on jokakeväinen riesa, Salonen sanoo.

Päivitys 15.4.2021 kello 18.56: Lisätty palomestari Risto Salosen kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?