Osa Lempäälän Hakkarin kartanoa yhteisöjen käyttöön talvikuukausiksi – infotilaisuus Teams-palvelussa torstaina kello 16 - Pirkanmaa - Aamulehti

Osa Lempäälän Hakkarin kartanoa yhteisöjen käyttöön talvikuukausiksi – infotilaisuus Teams-palvelussa torstaina kello 16

Yhdistykset, seurat ja järjestöt voivat varata rakennuksen itäpäätyä veloituksetta tarkoituksiinsa. Kokeilu toteutetaan syksystä alkaen Leader-rahoituksen turvin.

Lempäälän Hakkarin kartanon tiloja ryhdytään vapauttamaan Villa Hakkarin tilausravintolan lisäksi myös kunnan eri yhteisöjen käyttöön.­

8.4. 10:28

Aamulehti

Osa Lempäälän Kuokkalassa sijaitsevasta Hakkarin kartanosta vapautetaan yhteisöjen, seurojen ja järjestöjen kokoontumiskäyttöön syys–huhtikuun ajaksi ensi syksystä alkaen.

Hakkarin kartanossa toimii pääasiallisesti ravintoiloitsija Arto Rastaan tilausravintola Villa Hakkari, mutta rakennuksen itäpään tiloja ryhdytään vapauttamaan myös yhteisökäyttöön.

Lempäälän kunnan yhteisöaktivaattorin Toni Koskisen mukaan tarkoituksena on avata itäpäädyn viisi huonetta yhteisöjen varattaviksi syyskuun alusta huhtikuun loppuun. Itäpääty on ravintoloitsijan käytössä talvikaudella viikonloppuisin ja kesällä koko rakennus on Villa Hakkarin varauslistalla.

– Tarjoamme tilaa maksutta yhteisöjen käyttöön. Varaaminen tapahtuu kunnan kotisivujen kautta sähköisestä varauskalenterista, sanoo Koskinen.

Toiveita voi esittää tänään infossa

Lempäälän kunnan Yhteisöjen talo -hankkeesta järjestetään infotilaisuus Lempäälän kuntalaisille ja Lempäälässä toimiville yhdistyksille tänään torstaina 8. huhtikuuta kello 16–17.30 Teams -palvelussa.

Lisätietoa hankkeesta ja ilmoittautumislomake infotilaisuuteen löytyvät osoitteesta: lempaala.fi/yhteisojentalo.

Yhteisöjen talo -hankkeessa luodaan matalan kynnyksen kohtaamispaikka kuntalaisille ja yhteisöille.

Infotilaisuudessa yhteisöillä ja kuntalaisilla on mahdollisuus esittää toiveita ja odotuksia Yhteisöjen talon toiminnalle. Tilaisuudella kartoitetaan myös halukkaita yhdistyksiä osallistumaan talon toimintaan ja kehittämiseen.

Yhteisöjen talosta yhteisöjen mahdollista varata maksutta tiloja kokoontumiseen ja toiminnan järjestämiseen. 14. ja 28. huhtikuuta yhteisöille järjestettävissä työpajoissa yhteisöt pääsevät aktiivisesti osallistumaan Yhteisöjen talon kehittämiseen ja toiminnan suunnitteluun.

Yhteisöjen talon toimintaa käynnistetään Hakkarin kartanon alueella kesällä 2021. Kartanon itäpäädyn tilat tulevat yhteisöjen varattaviksi syyskuussa 2021.

– Yhteisöjen talosta tulee juuri sellainen paikka, jonkalaiseksi yhteisöt sen tekevät. Yhteisöaktivaattorina minun tehtäväni on innostaa ja tukea yhteisöjä sekä varmistaa mutkaton viestintä kuntalaisille talon toiminnasta, sanoo yhteisöaktivaattori Toni Koskinen.

Hakkarin kartano – Yhteisöjen talo -hanke on Lempäälän kunnan toteuttama hanke, joka on saanut Kantri ry:n myöntämän Leader-rahoituksen. Rahoitus loppuu vuoden 2021 lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?