Kaksi loukkaantui nokkakolarissa Hämeenkyrössä – onnettomuutta väistäneitä autoja ajautui pientareelle - Pirkanmaa - Aamulehti

Kaksi loukkaantui nokkakolarissa Hämeenkyrössä – onnettomuutta väistäneitä autoja ajautui pientareelle

Liikenne jonoutui useamman kilometrin matkalta onnettomuuspaikan kohdalla keskiviikkona aamulla. ­

7.4. 6:48 | Päivitetty 7.4. 9:18

Kolmostiellä Hämeenkyrössä tapahtui varhain keskiviikkoaamuna kahden henkilöauton välinen nokkakolari.

Onnettomuudessa loukkaantui kaksi ihmistä, jotka kuljetettiin hoidettavaksi Taysin päivystykseen Acutaan. Heidän vammojensa vakavuudesta ei vielä ole tietoa.

Kaksi muuta onnettomuudessa mukana ollutta henkilöä loukkaantui lievemmin. He pääsivät poistumaan onnettomuuspaikalta omin neuvoin ensihoidon tarkastuksen jälkeen.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta keskiviikkoaamuna kello 6.34.

Tarkempi onnettomuuspaikka sijaitsee välillä Sarkkila-Ahrola.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Onnettomuuspaikan kohdalla ajokeli oli keskiviikkona aamulla heikko. Tiet olivat sohjoisia sekä paikoin jäisiä. ­

Kolmostien liikenne oli ruuhkautunut keskiviikkona aamulla kolmostiellä Hämeenkyrössä, jossa tapahtui kahden henkilöauton välinen nokkakolari. ­

Neljä autoa mukana

Kahden onnettomuudessa mukana olleen henkilöauton lisäksi kaksi onnettomuustilannetta väistänyttä autoa ajautui pientareelle.

– Kaksi autoa varsinaisesti kolaroi, ja niiden nokat ovat kasassa. Kolmas auto osui niihin ja neljäs ajautui ojanpenkalle yrittäessään väistää, eikä päässyt sieltä omin voimin pois, kertoo päivystävä palomestari Jarno Majaniemi onnettomuuspaikalta.

Onnettomuuspaikka on mäessä ohituskaistoilla. Tie oli onnettomuuden raivauksen ajan suljettuna onnettomuuspaikan kohdalta, ja liikenne ohjattiin kiertotietä.

Kello kahdeksan aikaan liikenne oli jo saatu kulkemaan yhtä kaistaa vuoronperään. Pelastuslaitos oli paikalla ohjaamassa liikennettä, joka ruuhkautui ajoittain.

– Tampereen suunnasta tuleva raskas kalusto joutui siinä vähän odottelemaan, kun on mäestä kysymys, Majaniemi kertoo.

Puoli yhdeksään mennessä tilanne oli jo ohi, ja liikenne palautumassa normaaliksi. Paikan päällä ollut autoilija kertoo, että hän oli seissyt täysin paikallaan olleessa autojonossa kolmen vartin ajan.

Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen tieliikennepäivystäjä Mikko Penkkalan mukaan ajokeli on tällä hetkellä Pirkanmaan teillä heikko. Kollega Risto Nurminen lisää, että etenkin Tampereen pohjoispuolella ja läntisellä Pirkanmaalla liikenne on haastavaa.

– Tiet ovat sohjoisia, paikoin hyvinkin sohjoisia ja tienpinnat ovat hieman pakkasen puolella, Penkkala kertoo.

Onnettomuuspaikka sijaitsee kolmostiellä Ahrolan ja Sarkkilan välillä. ­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?