Omakotitalon kellarin pannuhuoneessa syttyi tulipalo Ikaalisissa - Pirkanmaa - Aamulehti

Omakotitalon kellarin pannuhuoneessa syttyi tulipalo Ikaalisissa

Palopaikka sijaitsee Ikaalisissa Salavantiellä.

10.3. 5:33 | Päivitetty 10.3. 6:59

Aamulehti

Ikaalisissa Salavantiellä syttyi tulipalo omakotitalon kellarin pannuhuoneessa varhain keskiviikkona. Hälytys palosta tuli puoli neljän aikaan aamuyöllä.

Pelastuslaitoksen mukaan pannuhuoneeseen varastoidut polttopuut olivat syttyneet palamaan. Siitä ei varhain keskiviikkoaamuna ollut lopullista varmuutta, mikä puut sytytti.

– Siellä pannuhuoneessa oli hakekattila. Mitään lopullista syttymissyytä ei selvinnyt, mutta mahdollisesti kipinä sieltä kattilasta, kertoo päivystävä palomestari Joonas Suikkanen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Palosta tuli sen verran savua, että omakotitalon palovaroitin alkoi hälyttää. Talon omistaja sai hillittyä paloa alkusammutuksella jauhesammuttimella. Pelastuslaitos varmisti palon sammumisen, raivasi pannuhuoneen ja savutuuletti rakennuksen.

Palo rajoittui betonirakenteiseen pannuhuoneeseen. Suikkanen kertoo, että talo jäi asumiskuntoiseksi, joskin savua levisi jonkin verran asuintiloihin ja myös lattiarakennetta jouduttiin kellarin yläpuolisesta kerroksesta purkamaan vähän, jotta varmistuttiin, ettei palo ole levinnyt sinne.

Ensihoito tarkisti talossa asuneen nelihenkisen perheen voinnin tapahtumapaikalla.

Täydennys 10.3.2021 kello 6.58: Täydennetty juttua päivystävän palomestarin haastattelulla ja kartalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut