Tuulinen sää jatkuu ja pöllyttää lunta sunnuntainakin - Pirkanmaa - Aamulehti

Tuulinen sää jatkuu ja pöllyttää lunta – pelastuslaitoksella yhä töitä tuulen kaatamien puiden vuoksi

Pirkanmaalla on voimassa iltapäivän ajan liikennesäävaroitus.

Hämeenpuistoon Tampereella oli satanut sunnuntaina alkuiltapäivään mennessä ohut lumikerros.­

7.3. 12:50

Aamulehti

Tuuli on aiheuttanut vahingontorjuntatehtäviä Pirkanmaalla myös sunnuntaina. Pirkanmaan pelastuslaitoksella oli aamupäivän aikana seitsemän vahingontorjuntatehtävää ympäri Pirkanmaata.

Pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen kertoo, että osa vahingoista on syntynyt yöllä, ja ihmiset ovat havainneet ne vasta aamulla. Osa vahingoista on syntynyt sunnuntain aikana.

– Kyllä siellä vielä aika kovaa tuulee, muutamia tehtäviä on tullut lisää. Ne ovat olleet lähinnä puiden kaatumisia. Parkanossa meinasi katolta lähteä reunapellit lentoon.

Varoitus liikenteeseen

Pirkanmaalla on voimassa iltapäivän ajan liikennesäävaroitus, jonka mukaan ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä lumisateen vuoksi, ja onnettomuusriski on kohonnut.

Valkeakoskella pyörähti aamuyhdeksän jälkeen henkilöauto penkan päälle ajoradan ja pyörätien väliin. Olkkosen mukaan pyörähtäminen johtui liukkaudesta.

– Lumi, mitä siellä tulee, aiheuttaa liukkauden tien pintaan.

Aleksis Kiven kadulla Tampereen keskustassa oli talvinen tunnelma sunnuntaina alkuiltapäivästä.­

Tuuli heikkenee illalla

Tampereella Siilinkarin mittausasemalla mitattiin sunnuntaina kello 12.10 päivän siihen mennessä kovin puuskalukema, 17,3 metriä sekunnissa. Keskituuli oli puolen päivän jälkeen 11,8 metriä sekunnissa.

Pirkkalassa keskituuli oli puolen päivän jälkeen 6,8 metriä sekunnissa ja puuskissa 10,9 metriä sekunnissa.

Lauantaina illalla Siilinkarilla mitattiin kovimmillaan keskituuleksi 14,7 metriä sekunnissa ja puuskissa 19,4 metriä sekunnissa. Kovan tuulen raja on 14 metriä sekunnissa.

Pirkkalassa mitattiin lauantaina iltakymmenen jälkeen puuskissa kovimmillaan myrskylukemat 22,3 metriä sekunnissa. Myrskytuulen raja on 21 metriä sekunnissa. Pirkkalassa keskituuli oli kovimmillaan illalla 13,7 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala kertoo, että lunta satanee Tampereen seudulla sunnuntaina iltapäivällä enää vähän.

– Enää sentti tai pari, mutta tuulen kanssa se saattaa kinostaa, kun tuuli juoksuttaa lunta. Tuuli alkaa rauhoittumaan kello 18 jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?