Liukkaus aiheuttanut useita onnettomuuksia Tampereen seudulla - Pirkanmaa - Aamulehti

Liukkaus aiheuttanut muutamia onnettomuuksia Tampereen seudulla – ”Kaidetta on vaurioitunut parinkymmenen metrin matkalta”

Pirkanmaalle annettiin lauantaina varoitus huonosta kelistä. Liukas keli on näkynyt myös Tays Acutassa, jossa liukastumisiin liittyviä vammoja on hoidettu tavallista enemmän

Henkilöauto ajautui lauantaina iltapäivällä kaiteeseen ysitiellä Lahdesjärven ABC:n liittymän lähellä. Pelastustyöt aiheuttivat haittaa länteen päin menevälle liikenteelle yli tunnin ajan.­

6.3. 14:00 | Päivitetty 6.3. 20:49

Aamulehti

Tieliikennekeskus on varoittanut, että ajokeli on lauantaina Suomessa paikoin huono lumisateen vuoksi, ja pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä. Varoitus on voimassa sunnuntaihin asti.

Lauantaina Tampereen seudulla sattui muutama liukkaudesta johtunut liikenneonnettomuus, joista selvittiin onneksi vähin vaurioin.

Ennen kello 11:tä kolmostiellä Lempäälässä Sääksjärven ja Särkijärven liittymien välillä auto ajautui kaiteeseen. Auto säilyi ajokuntoisena.

Vähän myöhemmin Nokialla kolmostiellä henkilöauto kääntyi ulosajossa kyljelleen. Paikka oli Kalkun ja Ylöjärven liittymien välissä.

Pelastustyöt hidastivat liikennettä

Henkilöauto ajautui lauantaina iltapäivällä kaiteeseen ysitiellä Lahdesjärven ABC:n liittymän lähellä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Juha Seppälä kertoi Aamulehdelle lauantaina iltapäivällä, että tarkempi onnettomuuspaikka oli Ylöjärven suuntaisella kaistalla vähän Lahdesjärven liittymästä länteen päin. Pelastustyöt aiheuttivat haittaa länteen päin menevälle liikenteelle yli tunnin ajan.

Seppälän mukaan ulosajosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

– Kaidetta on vaurioitunut parinkymmenen metrin matkalta, ei sen kummempaa. Autossa oli kaksi henkilöä. Molemmat pääsivät itse autosta.

Tieliikennekeskus tiedotti kello 14.18, että tilanne onnettomuuspaikalla oli ohi.

Acutassa kohtalaista ruuhkaa

Ruuhkamittarin mukaan Tampereen yliopistollisen sairaalan päivystyksessä Acutassa oli kohtalaista ruuhkaa lauantaina noin kello 17 aikaan.

Acutasta kommentoidaan Aamulehdelle, että liukas keli on näkynyt myös päivystyksen toiminnassa, sillä lauantaina liukastumisiin liittyviä vammoja on ollut tavallista enemmän.

Kaikkiaan rauhallinen päivä

Tieliikenneonnettomuuksien osalta Pirkanmaalla selvittiin lopulta melko vähällä lauantain aikana.

– Hyvin rauhallista on ollut, summaa Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen hieman ennen iltayhdeksää.

Keskinen arvioi Aamulehdelle, että vähäiseen onnettomuusmäärään on vaikuttanut varmasti sekä vähäinen liikenteen määrä että ihmisten varovaisuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?