Pirkanmaalla alkaa iso puolustusharjoitus viikolla 10 - Pirkanmaa - Aamulehti

Tampereen keskustassa näkyy sotilasasuisia joukkoja ja saattaa kuulua laukausten ääniä – Pirkanmaalla alkaa iso puolustusharjoitus

Paikallispuolustusharjoitus näkyy useita päiviä erityisesti Hippostalolla, Tesomalla, Hervannassa ja Pirkkalan seudulla.

Maakuntajoukot harjoittelevat poliisin kanssa Pirkanmaalla myös aluevalvontaa. Arkistokuvassa panssariprikaatin sotilaat poistuvat valtatie 3:n tiesululta Hyvinkäällä huhtikuussa 2020.

3.3. 8:49

Aamulehti

Pirkanmaalla on määrä alkaa viikolla 10 panssariprikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus. Pirkanmaa 21 -harjoitus näkyy 8.–12.3. erityisesti Tampereen Hippostalolla, Tesomalla, Hervannassa ja Pirkkalan seudulla.

– Tampereen keskustassa näkyy sotilaspukuisia henkilöitä ja sotilasajoneuvoja jo sunnuntaista 7.3. lähtien, harjoituksen tiedottaja Kirsi Lehto kertoo.

Maavoimien tiedote varoittaa laukausmelusta. Harjoituksessa käytetään tiedotteen mukaan paukkupatruunoita.

Lehdon mukaan paukkupanosääniä voi kuulua viikonloppuna, mutta niitä ei tarvitse pelästyä. Reserviläiset alkavat saapua harjoitukseen sunnuntaina 7. maaliskuuta.

Tampereen Hippostalolla on harjoitus poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Hervannassa ja Tesomalla maakuntajoukot harjoittelevat poliisin kanssa myös aluevalvontaa.

Valvontaharjoituksiin kuuluu liikenteen pysäytystä. Harjoitusten joukkoja näkyy myös Pirkkalassa.

Yhteistyötä poliisin kanssa

Harjoituksessa on mukana noin 820 panssariprikaatilaista ja reserviläistä prikaatin toiminta-alueelta. Harjoituksen johtaa panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Kari Kaakinen.

Tavoitteena on tehostaa ja kehittää prikaatin toimintaa ja reserviläisten osaamista paikallispuolustuksessa. Puolustusvoimien joukot harjoittelevat myös yhteistoimintaa pelastuslaitoksen ja poliisin kanssa Tampereella.

Pirkanmaa 2021

8.–12.3.2021.

Harjoitusalue Pirkanmaa ja Kanta-Häme.

Joukkoja 820 henkilöä.

Kymmeniä ajoneuvoja.

Viranomaisia mukana poliisilta, pelastuslaitokselta, Tampereen kaupungilta.

Harjoituksen johtaja eversti Kari Kaakinen.

Pirkanmaa 21 on yksi Maavoimien neljästä viikolla 10 järjestettävästä paikallispuolustusharjoituksesta eri puolilla maata. Puolustusvoimat ja eri viranomaiset harjoittelevat paikallispuolustuksen tehtäviä viikoilla 9 ja 10.

Harjoituksilla parannetaan viranomaisten välistä yhteistyötä häiriötilanteissa ja paikallispuolustuksen valmiutta äkillisissä muutoksissa.

Viisi harjoitusta

Viiteen harjoitukseen eri puolilla maata osallistuu noin 4 500 Puolustusvoimien, eri viranomaisten ja järjestöjen edustajaa.

– Paikallisjoukkojen suorituskyvyllä ehkäistään häiriötilanteiden leviäminen laajemmalle alueelle, toteaa Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Rami Saari Maavoimien tiedotteessa.

Paikallisharjoituksissa liikkuu sotilasajoneuvoja, kuten kuljetuspanssariajoneuvoja. Osaan harjoituksista liittyy lentoja.

Harjoituksissa noudatetaan valtioneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronasuosituksia. Lisäksi on otettava huomioon Puolustusvoimien valtakunnalliset, alueelliset ja paikalliset rajoitteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut