Liikenneonnettomuus Parkanossa - Pirkanmaa - Aamulehti

Liukkaista tienpinnoista seurasi lukuisia peltikolareita Pirkanmaalla – Autoilijan on syytä olla tarkkana liikenteessä: ”Sää on muuttunut oleellisesti”

Sää lauhtuu ja paikoin tulee lumi- ja räntäsateita. Tien pinnat ovat liukkaita, eikä peltivaurioilta ole säästytty. Keskiviikkoiltapäivän ja -illan aikana Pirkanmaan pelastuslaitos sai tiedon yhdeksästä tieliikenneonnettomuudesta. Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä.

Tie kiilsi vedestä tai jäästä Valkeakosken Konhossa lähellä Pirkanhovia. Kelikamerakuvassa liikenne sujui Konhon kohdalla vielä normaalisti.­

24.2. 14:51 | Päivitetty 24.2. 22:03

Aamulehti

Liukkaat tiet työllistävät pelastuslaitosta keskiviikkona eri puolilla Pirkanmaata. Iltapäivän ja illan aikana pelastuslaitokselle ilmoitettiin yhdeksästä peltikolarista.

Kolmostiellä Lempäälässä tapahtui kahden henkilöauton peräänajo hieman ennen kello kuutta keskiviikkoiltana. Onnettomuus tapahtui Pirkanhovin ja Vaihmalan liittymän välisellä tieosuudella.

Henkilöauto oli osunut edellä ajavaan autoon, minkä seurauksena molemmat autot suistuivat tieltä pientareelle. Päivystävä palomestari Risto Salonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että toisessa kolariautossa oli kaksi henkilöä ja toisessa ainoastaan kuljettaja.

Autoihin tuli onnettomuudessa lommoja, ja ne hinattiin pois onnettomuuspaikalta. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Onnettomuus haittasi liikennettä Hämeenlinnan suuntaan ajettaessa hieman yli tunnin ajan.

Useita pienempiä kolareita

Kolmostiellä Parkanossa tapahtui kahden henkilöauton peltikolari. Hälytys onnettomuudesta tuli kello 14.44 keskiviikkoiltapäivänä. Onnettomuuden vuoksi ajokaista oli suljettuna liikenteeltä lähes tunnin ajan.

Tarkempi onnettomuuspaikka oli Parkanossa tien 3 ja Järvisuomentien risteyksessä.

Parkanossa kolari sattui teiden 3 ja 23 risteyksessä.­

Useita kolareita

Tampereella Lempääläntien ja Rukkamäentien risteyksessä tapahtui iltapäivällä kolmen jälkeen liikenneonnettomuus, josta pelastuslaitos sai tiedon 15.12. Kuorma-auto ja henkilöauto kolaroivat keulansa törmäyksessä.

Lisäksi pelastuslaitos on saanut tiedon Ruoveden Ruhalahdentiellä sattuneesta tieliikenneonnettomuudesta hieman ennen iltapäiväkolmea. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan toinen ajoneuvo oli törmännyt toisen kylkeen.

Aiemmin iltapäivällä kahdentoista jälkeen Ylöjärvellä pakettiauto ja kuorma-auto kolaroivat Asuntilantien ja Suolaniityntien risteyksessä. Myös 13.08 pelastuslaitos sai tiedon nokkakolarista Sastamalassa. Hopuntiellä olleessa liikenneonnettomuudessa mopoauto ja auto kolaroivat.

Illalla henkilöauto liukasteli Keskuskadulla keskikaiteen lehmusta päin Mänttä-Vilppulassa.

Pelastuslaitoksella ei ole tarkkaa tietoa kolarien henkilövahingoista, mutta suuri osa niistä on ollut pieniä peltikolareita.

Lauhtunut sää liukastaa teitä

Tiet ovat liukkaita ympäri maakuntaa. Tampereella ajosäätä vaikeutti iltapäivällä myös vesisade.

– Sää on muuttunut oleellisesti, tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen sanoo.

Tieliikennekeskus varoittaa, että keli on muuttunut huonoksi Pirkanmaan, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen alueella.

Sää lauhtuu ja paikoin tulee lumi- ja räntäsadetta. Myös jäätävät vesisateet on mahdollisia.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?